Domnule Cîțu, un sfat spre binele României (și al dvs): concediați-l pe Arafat! A-ngropat destui, inclusiv guvernul Orban


Domnule Cîțu, un sfat spre binele României (și al dvs): concediați-l pe Arafat! A-ngropat destui, inclusiv guvernul Orban

Între 27 septembrie 2020, data alegerilor locale, și 6 decembrie, când s-a ales noul Parlament, PNL a pierdut circa 800.000 de voturi, adică s-a prăbușit de la 2,33 milioane de voturi la circa 1,49 milioane. Sunt nenumărate explicații pentru acest dezastru, dar eu i-aș spune domnului Orban că deciziile pe care le-a luat împins de la spate de dr. Raed Arafat au fost picătura care au umplut paharul. Sau, mai degrabă, au fost nuca de pe coliva mediocrei guvernări PNL. Mă refer la măsura închiderii piețelor, precum și la asmuțirea jandarmilor împotriva credincioșilor. PNL, care susține că ar fi de dreapta și care, oficial, a sprijinit referendumul pentru familie, și-a săpat astfel singur groapa. A împins sute de mii de creștini spre AUR, o grupare care a confiscat temele dreptei, deși are un nucleu putinisto-pesedist și e reprezentat în Parlament de niște impostori mărunți. 

De mai multe luni am atras atenția că dr. Raed Arafat ia decizii fără nici un argument științific, decizii care par a avea un singur scop: să-i persecute pe creștini. Guvernul Orban, din motive obscure, nu numai că nu l-a dat afară, dar l-a și pus în funcția de „comandant” al acțiunii împotriva pandemiei. Arafat nu are nici o competență în domeniul virusologiei, orice bătrânică din piață putea recita lozincile pe care le spune și el, seara, la televizor. Însă, cei care au plătit pentru măsurile stabilite de Arafat au fost liberalii, la vot. Să nu mă înțelegeți greșit, nu le plâng de milă, singuri și-au făcut-o! 

Guvernul Cîțu are, deci, de ales: îl păstrează pe Raed Arafat, dând astfel semnul că nu are curaj să reformeze sistemul de stat de sănătate, sau îl dă afară și astfel face un prim pas, simbolic, către destructurarea rețelei de lagăre de exterminare în care s-au transformat spitalele de stat. 

O spun din nou: nu am nimic personal cu acest personaj, Raed Arafat. Dar prea mulți oameni mor cu zile în spitalele de stat și fiecare zi în care amânăm o reformă înseamnă alte și alte decese. Arafat nu este creierul și beneficiarul principal al banilor care sunt sifonați din sistemul public de sănătate, ci doar purtătorul său de cuvânt. Sunt pe deplin conștient că, dacă îl dăm deoparte pe dr. Arafat, sistemul corupt va inventa pe altcineva, va crea un alt erou, cu ajutorul mașinăriei de propagandă a Antenei 3. Dar, repet, demiterea eternului doctor, care a rămas la conducerea Departamentului pentru Situații de Urgență în pofida dezastrelor de la Colectiv, Sutghiol sau din Apuseni, este un gest simbolic. Un gest care ar însemna începutul unei bătălii cumplet de dure: cu mafia din sistemul de stat de sănătate și cu propaganda ei, care îi minte pe români spunând că un sistem privat ar însemna ca românii să moară la ușa spitalelor. 

Corupția adânc înfiptă în sistemul de stat de sănătate e la fel de persistentă ca infecțiile nosocomiale din pereții spitalelor, iar soluția e aceeași: demolarea clădirilor vechi/ detonarea sistemului medical ceușist, de exterminare. 

 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.