De ce guvernarea PNL nu demite conducerea TVR? Ce hal de Revelion a găsit de cuviință să facă postul public de televiziune


De ce guvernarea PNL nu demite conducerea TVR? Ce hal de Revelion a găsit de cuviință să facă postul public de televiziune

Încep acest editorial prin a vă adresa un sincer și călduros An Nou fericit. Vă doresc tot binele din lume și multă sănătate.

De Revelion, înainte de miezul nopții, am comutat pe TVR 1. Asta din obișnuință, ca să văd când se anunță trecerea în noul an. Surpriza a fost că nici măcar acel ceas nu l-au mai afișat anul ăsta. Însă ceea ce am văzut acolo mi-a provocat o teribilă stare de scârbă și vomă.   

Ceea ce au fost în stare să debiteze Mugur Mihăescu (fost colaborator al Securității), Radu Pietreanu și Dan Bittman (cunoscuți, de altfel, pentru poziționărilor lor împotriva guvernului, dar și pentru faptul că nu cred în coronavirus) numai comic nu a fost. În realitate, am avut de-a face cu o răbufnire PSD-istă împotriva actualei guvernări și a președintelui României. Totul plătit cu un purcoi de bani publici și la directiva conducerii TVR.   

Și asta mă face să mă-ntreb: de ce guvernarea PNL mai permite ca sugativa TVR, în care se pompează bani de la stat, să fie o anexă sinistră a Antena 3 și a  România TV? 

Consider că această veche rușine națională trebuie desființată degrabă, dacă nu se poate reformarea ei din temelii în vederea construcției unei noi televiziuni publice la standarde europene.

TVR (acest fost ”minister al adevărului” care a susținut crima și cenzura și după baia de sânge din ꞌ89) a rămas ancorată, din multe puncte de vedere, în parioada comunistă. 

Aștept ca  cineva să desființeze sau să schimbe substanțial TVR.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.