Ritualul lepădării de Trump la așa-zișii intelectuali conservatori români. Propaganda stângii a monopolizat discursul social acceptat


Ritualul lepădării de Trump la așa-zișii intelectuali conservatori români. Propaganda stângii a monopolizat discursul social acceptat

Sunt foarte supărați intelectualii conservatori români. Și cum se dezic ei de Trump, și cum așa ceva este neamerican, și cum nu se poate.

Adevărul e că fiecare „așa-zis” are limitele sale peste care nu poate trece. La alde Baconschi le-am văzut de mult, la Papahagi recent și la Neamțu aseară. Fiecare distins de genul vede mai importantă clica, cum e văzut, aparențele, cum se uită lumea bună la el, cum îl judecă saloanele și lumea de bonton. La unii limitele sunt mai restrânse, sunt mai avizi de sinecuri și strângerile de mână de pe la banchete. La alții lanțul propriei temeri de a nu fi văzuți „cu ăia răi”, cu „deplorabilii” e mai lung. La toți așa-zișii lanțul s-a întins la maxim aseară și nevoia de a acuza, de a se dezice i-a sugrumat. Au trebuit să zică ceva. „Așa nu”. Principiile să rămână la cine le-o avea. Ei trebuie să arate în continuare bine în cravata aia.

Despre spectacolul de ieri nu sunt multe de zis. Cred că e evident pentru orice om atent că nu poți pătrunde în Capitoliu ca prin brânză dacă nu ești lăsat să faci asta. Așa zisele violențe sunt supralicitate de mașina de propagandă democrată; până acum știm doar de victime neînarmate ale unor polițiști zeloși. Nu poți vorbi despre mari violențe când protestatarilor li s-a făcut culoar practic. Dacă se voia oprirea lor, s-ar fi obținut foarte ușor în condițiile de ieri, dar trebuia oferit un show care să ruleze în presă o lună de acum, ca să uite lumea de confirmarea celui mai ilegitim președinte din istoria SUA.

Sunt convins de altfel că au fost și infiltrați printre protestatari, nu mi-e clar însă cum și câți. Informațiile peste care am trecut sunt contradictorii și nu clarifică mare lucru. Nu achiesez însă la ideea că toți care au intrat și și-au făcut de cap în clădire sunt membri antifa sau BLM. Pur și simplu protestatari simpli au văzut că rezistența care li se opune e jucărie și și-au propus să profite. Cel mai probabil, mulți dintre ei au fost și ei mirați și bulversați de situație. Nu cred că s-au așteptat să ajungă în DC pentru a asalta Capitoliul, fiindcă cu o pază decentă nici nu ar fi visat să facă asta.

În rest, rămâne cum era. Oameni care nu-și pot duce convingerile până la capăt, fricoși, șantajabili, unelte ale unei mașinării de propagandă imense care pare să fi monopolizat discursul social acceptat. Noi rămânem pe baricade, fiindcă ultima linie s-a trasat aici.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.