Tensiuni uriașe între Nicușor Dan și oamenii aduși de Firea în Primărie. Un director de la Parcuri, cu salariu de aproape 4000 de euro pe lună, a fost dat afară din ședința de buget după ce a cerut nonșalant, ca pe vremuri, o sumă uriașă pentru a cumpăra mii de bănci


Tensiuni uriașe între Nicușor Dan și oamenii aduși de Firea în Primărie. Un director de la Parcuri, cu salariu de aproape 4000 de euro pe lună, a fost dat afară din ședința de buget  după ce a cerut nonșalant, ca pe vremuri, o sumă uriașă pentru a cumpăra mii de bănci

Răzvan Ionuț Nițu, fost inspector ANAF, care a ocupat diferite funcții de conducere prin companiile Primăriei Generale după ce fotoliul de primar i-a revenit în 2016 Gabrielei Firea, a reușit să-l scoată din sărite pe Nicușor Dan, actualul edil al capitalei, care i-a cerut chiar să părăsească ședința în care se discuta bugetul instituției pe 2021.  

Nițu ar fi solicitat, nici mai mult, nici mai puțin de 15 milioane de lei pentru a cumpăra 3000 de bănci cu 5000 de lei bucata. Suma l-a lăsat perplex pe Nicușor Dan, care, revenindu-și apoi din șoc, a ridicat tonul și i-a spus să iasă.  

„Vă bateţi joc de noi? Vă rog să părăsiţi sala în acest moment”, i-a cerut Nicuşor Dan lui Niţu. 

Răzvan Ionuț Nițu, 37 de ani, ocupă în prezent funcția de director economic al Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB), unde, potrivit informațiilor de pe siteul acesteia, are un salariu de bază de 16.411 lei lunar.  În 2016, el a făcut parte din Corpul de control al Primarului General, fiind numit câteva luni mai târziu şef al Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti. Ulterior, în vara lui 2017, a fost ales administrator special al RADET. În anii următori, Niţu a mai trecut pe la mai multe companii din subordinea Primăria Capitalei, cum sunt Iluminatul Public, unde a fost director executiv, dar şi la ALPAB, unde e director economic.   

CITEȘTE ȘI: Directorul lui Firea, dat afară din ședință de Nicușor Dan, nu înțelege unde a greșit și explică detaliat de ce o bancă din parc costă...5000 de lei! „Nu mi s-a întâmplat până acum. Nu ştiu cu ce am greşit”

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.