Alexandru Tănase, fost șef al Înaltei Curți de la Chișinău: „Singura soluţie pentru R. Moldova este unirea cu România. Toţi politicienii ar trebui să aibă acest subiect pe agendă”


Alexandru Tănase, fost șef al Înaltei Curți de la Chișinău: „Singura soluţie pentru R. Moldova este unirea cu România. Toţi politicienii ar trebui să aibă acest subiect pe agendă”

Expertul în drept constituțional și fostul preşedinte al Înaltei Curți, Alexandru Tănase, consideră că Republica Moldova nu are nicio şansă de dezvoltare fără unirea cu România. El consideră că toţi politicienii moldoveni ar trebui să aibă pe agenda lor subiectul unirii cu România, deoarece este singura soluţie pentru depăşirea mai multor probleme sociale şi economice, scrie Deschide.md.

„Un politician responsabil, care realmente este preocupat de viitorul acestei ţări şi care nu ia în consideraţie posibilitatea unirii cu România ca o soluţie pentru criza umanitară şi dezastrul care este la orizont, este un politician miop. Unionismul şi apropierea de România este un subiect care trebuie să fie pe agenda oricărui politician, din cauză că aici obiectiv nu există premize de creştere, obiectiv aici nu există premize de dezvoltare”, a declarat Alexandru Tănase în emisiunea „Puterea a patra”, de la postul de televiziune N4.

Tănase a menţionat că „este foarte complicat să faci un stat pe o schijă de teritoriu, unde ai oameni cu antagonisme identitare profunde, unde nu ai premize economice, unde nu ai resurse naturale, unde nu ai o poziţie geografică elementar care să-ţi permită să parazitezi pe un segment pe care să poţi face bani, precum statele baltice - ai trei porturi şi într-un fel îţi alimentează economia”.

„Nu avem nici forţa de muncă capabilă să atragă nişte investiţii”, a mai spus Tănase.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.