Se ascut cuțitele înainte de Congresul PNL. Schimb de replici între Rareș Bogdan și Ludovic Orban: "Și-a anunțat candidatura?" / "Va avea contracandidat și va avea unul foarte puternic"


Se ascut cuțitele înainte de Congresul PNL. Schimb de replici între Rareș Bogdan și Ludovic Orban: "Și-a anunțat candidatura?" / "Va avea contracandidat și va avea unul foarte puternic"

Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat, luni, că Ludovic Orban va avea cu siguranţă un contracandidat "foarte puternic" pentru şefia partidului, adăugând că Florin Cîţu, Emil Boc, Ilie Bolojan, Dan Motreanu şi Robert Sighiartău s-ar putea număra printre opţiuni.

"Primul lucru într-un Congres, într-o bătălie este să ai o retorică bună, retorica învingătorului. Mai e mult până departe. Îl asigur cu simpatie pe Ludovic Orban că va avea contracandidat şi va avea unul foarte puternic. (...) Eu sunt extrem de puternic, nu foarte puternic, dar eu nu candidez. Eu candidez în echipa câştigătoare. (...) Suntem partid liberal, este normal să existe competiţie, cred că nici Ludovic Orban, nici altcineva nu-şi doreşte să existe un singur candidat, sunt absolut convins că va exista minim un contracandidat, dacă nu chiar doi. Există oameni foarte buni în PNL care vor intra într-o competiţie directă, frumoasă cu Ludovic Orban şi cel mai bun dintre ei va câştiga. Este şi Florin Cîţu o opţiune, şi Emil Boc o opţiune, este şi Ilie Bolojan şi Dan Motreanu, este şi Robert Sighiartău o opţiune, avem mai multe opţiuni. Eu am spus-o ca să nu existe niciun fel de speculaţie - voi intra pe poziţiile doi-trei în echipa câştigătoare", a afirmat Rareş Bogdan, înainte de şedinţa Biroului Executiv al PNL.

Totodată, Rareș Bogdan a amintit că, în prezent, 11 filiale ale PNL au conduceri interimare, iar alegerile ar trebui organizate cât mai curând cu putinţă, cu analiza rezultatelor scrutinelor din ultimii ani.

"Cred că, în funcţie de ce hotărăşte Biroul Executiv Naţional, Biroul Permanent, vom lua o decizie, dar astăzi nu cred că trebuie să ne concentrăm pe alegerile din PNL. Părerea mea este că trebuie să ne concentrăm pe ieşirea din pandemie, pe gestionarea vaccinării (...) şi pe măsurile de relaxare economică şi pe implementarea PNRR, după asta putem să ne gândim şi la Congres. Românii nu cred că asta îşi doresc astăzi să vadă o bătălie internă la nivelul PNL, ci să vadă cum gestionăm ieşirea din pandemie şi venirea cu măsuri economice pentru români", a susţinut prim-vicepreşedintele PNL. (sursa: Agerpres)

Ulterior, președintele PNL Ludovic Orban a întrebat în cadrul unei conferințe de presă dacă Rareș Bogdan și-a anunțat candidatura, în contextul în care prim-vicepreședintele liberalilor l-a asigurat că va avea un contracandidat puternic. 

Jurnalistă: Înainte de ședință Rareș Bogdan a declarat că veți avea un contracandidat puternic. 

Ludovic Orban: Și-a anunțat candidatura? (...) Oricine vrea să candideze poate să o facă. În PNL există democrație. Din punctul meu de vedere, dacă voi avea un contracandidat, îl asigur de o campanie corectă, pozitivă, spre binele partidului, care să nu vizeze candidatura colegului meu, ci care să vizeze proiectul meu pentru PNL și pentru România în următorii 4 ani. 

Reiterăm că Ludovic Orban i-a anunțat pe liderii PNL că intenționează să organizeze Congresul extraordinar al partidului în septembrie. Potrivit surselor Podul.ro, Biroul Executiv al PNL va fi convocat săptămâna viitoare, când Orban (care nu face un mister din candidatura sa la funcția supremă în partid) își va oficializa intențiile privind forul suprem, mai apoi urmând ca filialele și centrul să înceapă procedurile pentru Congres.  

Potrivit surselor noastre, Ludovic Orban vrea organizarea Congresului în luna septembrie tocmai pentru a-i nu da timp potențialului său contracandidat – premierul Florin Cîțu – să își dezvolte fidelități în filiale și să își atragă sprijin prin direcționarea de fonduri de la buget (așa cum de altfel demonstrează o veche tradiție guvernamentală, indiferent de culoarea politică a protagoniștilor). (citiți mai multe detalii AICI)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.