Jocuri abjecte înainte de anticipate: rusofilii de la Chișinău primesc sprijin din partea iepurașului lui Ponta, Victor Alexeev. Tertipul murdar prin care se încearcă sabotarea electorală a PAS


Jocuri abjecte înainte de anticipate: rusofilii de la Chișinău primesc sprijin din partea iepurașului lui Ponta, Victor Alexeev. Tertipul murdar prin care se încearcă sabotarea electorală a PAS

Segmentul politic antieuropean din Republica Moldova încearcă, din disperare, tot soiul de tertipuri murdare pentru a sabota PAS în cursa către câștigarea alegerilor parlamentare anticipate din data 11 iulie. Ultima găselniță a acestora a fost schimbarea numelui unui partid cu scopul de a avea același acronim pe buletinul de vot cu partidul proeuropean PAS, care i-a adus victoria Maiei Sandu la alegerile prezidențiale din 2020, obiectivul fiind derutarea electoratului. 

Monitorul Oficial din R. Moldova a publicat un anunț conform căruia Partidul Politic Noua Opțiune Istorică a devenit Partidul Alternativă și Șanse. Schimbarea de denumire pare obișnuită, însă noua abreviere a formațiunii va fi PAS, exact ca cea a Partidului Acțiune și Solidaritate, cotat cu cele mai mari șanse de victorie la scrutinul din iulie, notează site-ul replicamedia.md

În acest context, trebuie subliniată filiera Partidului Alternativă și Șanse. În registrul Agenției Serviciilor Publice, apare informația potrivit căreia partidul este condus de Victor Alexeev care a fost secretar de stat în Ministerul pentru Românii de Pretutindeni în cadrul Guvernului Dăncilă, iar anterior a activat în PSD-ul condus de fostul premier al României Victor Ponta, apropiat de Partidul Democrat din Republica Moldova condus de Vladimir Plahotniuc. Mai trebuie menționat că Victor Alexeev a fost chiar preşedintele Organizaţiei PSD România în Republica Moldova și în epoca lui Ponta, dar și în perioada PSDragnea. Conform publicației vremeanoua.ro, baronul PSD de Vaslui, Dumitru Buzatu, este cel care l-a propulsat pe Alexeev în funcția de secretar de stat în Ministerul pentru Românii de Pretutindeni. Dumitru Buzatu a umblat alături de Alexeev pentru a pregăti organizațiile PSD din R. Moldova pentru alegeri, mai notează vremeanoua.ro

Totodată, amintim că Victor Alexeev a fost foarte activ în campania prezidențialelor din 2014 împotriva lui Klaus Iohannis. Liderul organizaţiei PSD din Republica Moldova de la acea vreme, Victor Alexeev, lansa un val de acuzaţii dure la adresa candidatului ACL la Preşedinţia României. Alexeev a vorbit despre o axă "Chişinău - Bucureşti - Moscova - Budapesta - Berlin", din care Iohannis ar face parte şi care ar susţine, printre altele, "federalizarea României". Mai mult, Alexeev a declarat că Iohannis ar avea un plan prin care ar vrea "să construiască un zid chinezesc în Transilvania", pentru a rupe Ardealul de România.  

De asemenea, Victor Alexeev s-a implicat activ și în campania electorală a Vioricăi Dăncilă la prezidențialele din 2019. 

Astăzi, Victor Alexeev, într-o reacție pentru Deschide.md, a încercat să dea de înțeles că nu mai conduce partidul care vrea să fure voturile PAS, interimatul fiind asigurat de Svetlana Chesari care este vicepreședinta formațiunii.

"Eu de trei zile sau mai mult sunt la Kiev, nu cunosc ce se întâmplă acolo. Eu mi-am dat demult demisia din funcția de președinte al Partidului. Nu am nicio tangență cu decizia de a redenumit partidul", a comunicat Alexeev.

Deschide.md a luat legătura și cu Svetlana Chesari. Aceasta a confirmat că deține funcția de vicepreședinte al partidului, însă declară că nu a participat la luarea deciziei de redenumire a partidului și nu a semnat niciun document în acest sens. Mai mult, ea afirmă că nu cunoaște nimic nici despre desfășurarea congresului partidului la care s-ar fi luat această decizie.  

În cazul Svetlanei Chesari precizăm că a intrat în vizorul procurorilor pentru un caz de delapidare din fonduri europene. Peste 400 de mii de euro destinați reparării unei grădinițe ar fi ajuns în buzunarele soților Chesari. (mai multe detalii AICI)

Cu toate acestea, trebuie reliefat că Victor Alexeev nu este străin de tertipul murdar prezentat mai sus. În anul 2016 Alexeev a creat o platformă clonă a Platformei Demnitate și Adevăr (PDA). Formațiunea clonă a lui Alexeev se numea "Platforma Dreptate și Adevăr". Astfel, acronimul partidului veritabil condus de Andrei Năstase și clona înființată de Alexeev purtau același acronim - PDA.  

Schimbarea denumirilor partidelor care să se asemene cu alte partide cu șanse în alegeri este o practică des întâlnită în Republica Moldova. Astfel, la alegerile din 30 noiembrie 2014 a participat Partidul Comunist Reformator care a apărut în buletinul de vot cu aceeași abreviere ca Partidul Comuniștilor și a realizat un scor de 4,92%, iar astfel a redus din numărul de voturi destinat comuniștilor. Ulterior, partidul anonim a fost radiat din registrul partidelor politice.

CITIȚI ȘI: Maia Sandu, jignită de Victor Ponta în 2016: „O duduie, o variantă la fel de ciudată și ipocrită a Monicăi Macovei”

În ceea ce-l privește pe Ponta și jocurile sale în Republica Moldova, vă amintim că, în 2016, acesta l-a susținut oficial și cot la cot cu Rusia pe socialistul, rusofilul și românofobul Igor Dodon în alegerile prezidențiale, scrutin câștigat de bufonul Moscovei printr-o fraudă electorală de proporții. Mai mult, Ponta declanșa pe 14 septembrie 2016 un atac foarte dur la adresa Maiei Sandu, fără a-i pronunța însă numele.

CITIȚI ȘI: EXCLUSIV Andrian Candu, finul lui Plahotniuc, deține o vilă de lux în Voluntari. Cum se gudură Ponta pe lângă oamenii oligarhului, deși l-a susținut frenetic pe Dodon, omul Rusiei, în 2016

"Secta și Propaganda Talibană din România tot promovează o duduie (o variantă la fel de ciudată și ipocrită a Monicăi Macovei) - evident fără nicio șansă - care însă în funcție ar face mai mult rău decât Armata Roșie! Președintele României însă tace, Guvernul tace... Poate așa au primit <<ordin>>! Și alegerile sunt în câteva săptămâni!", scria Ponta pe Facebook. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.