SURSE Florin Cîțu pregătește debarcarea unor miniștri. Rareș Bogdan: "Dacă tot suntem în timpul campionatului, e ca la fotbal". Lista numelor vehiculate


SURSE Florin Cîțu pregătește debarcarea unor miniștri. Rareș Bogdan: "Dacă tot suntem în timpul campionatului, e ca la fotbal". Lista numelor vehiculate

Premierul Florin Cîțu analizează debarcarea mai multor membri ai Guvernului la începutul lunii iulie, conform surselor g4media. Concret, ar urma remanierea a trei miniștri ai PNL și doi ai USRPLUS. 

Redăm numele vehiculate pentru remaniere: 

-Adrian Oros - Ministerul Agriculturii

-Alexandru Nazare - Ministerul de Finanțe

-încă un liberal al cărui nume nu s-a menționat momentan pe surse

-Claudiu Năsui - Ministerul Economiei 

-Ioana Mihăilă - Ministerul Sănătății

-Ciprian Teleman - Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării 

-Cristian Ghinea - Ministerul Fondurilor Europene

-Stelian Ion - Ministerul Justiției

În acest context, prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a transmis, într-o declarație pentru g4media, că nu exclude scenariul unor remanieri. Liderul liberal a făcut o paralelă cu ceea ce se întâmplă în fotbal. 

"Dacă tot suntem în timpul campionatului, e ca la fotbal. Dacă după o repriză un jucător nu a dat randament iar pe banca de rezerve sunt jucători mai valoroși sau mai proaspeți, e absolut normal să se treacă la schimbarea jucătorului obosit care nu a fost suficient de performant. Sigur că, având în vedere că suntem într-o coaliție, este logic și normal că premierul va sta de vorbă și cu liderii coaliției, dar decizia finală este la prim-ministru. El este cel care contează și cel care decontează atât victoriile, cât și un eventual eșec.

Dacă ne uitam la primele șase luni de guvernare putem să vedem rezultate excepționale în domeniul economic, și ușoare întârzieri ale reformelor pe zona administrativă și, sigur, pe anumite reforme majore promise de către coaliție în timpul campaniei electorale. Aici vina nu este a lui Florin Cîțu, ci de multe ori au fost, după cum s-a plâns atât el cât și Dan Barna, disfuncționalități între Guvern și Parlament.

Evaluarea miniștrilor nu se va va face în funcție de simpatia sau apropierea dintre miniștri și liderii politici care azi se luptă pentru poziții în cadrul celor două partide. Nici în cadrul USRPLUS și nici în cadrul PNL. Nu contează taberele din care e ministru, contează strict performanța lui", a declarat Rareș Bogdan.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.