Dezbaterea aprinsă în legătură cu buletinul electronic. Rareș Bogdan: "Înainte de a discuta despre sexul îngerilor, haideți să discutăm despre creșterea economică, despre bani, despre infrastructura rutieră și feroviară!"


Dezbaterea aprinsă în legătură cu buletinul electronic. Rareș Bogdan: "Înainte de a discuta despre sexul îngerilor, haideți să discutăm despre creșterea economică, despre bani, despre infrastructura rutieră și feroviară!"

În contextul dezbaterii publice aprinse privind propunerea pentru noua carte de identitate electronică, document care presupune inclusiv înlocuirea rubricii "sex" cu rubrica "gen", prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a ținut să sublinieze miercuri seară la B1TV că sunt multe alte teme cu adevărat relevante de dezbătut, avertizând totodată colegii din partid că românii așteaptă rezultate în legătură cu dezvoltarea infrastructurii rutiere și feroviare, dar nu numai, nefiind de interes în prezent discuțiile "despre sexul îngerilor".

"Noi în fiecare zi încercăm să ne facem de râs și reușim parțial. În loc să ne ocupăm serios de ceea ce trebuie să facem, în loc să discutăm serios despre faptul că au crescut cu 12% capacitatea de a achiziționa produse de largă circulație, în loc să discutăm despre creșterea din punct de vedere economic a României, care potrivit uneia dintre cele mai prestigioase reviste de analiză economică din Spania este datorată tocmai absorbției fondurilor europene și investițiilor, în loc să vorbim despre ce am promis și nu am reușit și ce trebuie să facem, noi începem să discutăm despre sexul îngerilor. Telespectatorii dvs., care sunt oameni inteligenți, știu foarte bine ce se întâmpla cu asediul Constantinopolului și cum 3 mii de călugări în tot acel timp analizau sexul îngerilor. A rămas celebru în istorie acest episod. Sincer, haideți să ne ocupăm serios de chestiunile pentru care ne-au votat românii! Haideți să implementăm odată programul de guvernare, să aducem banii europeni pe care niciodată vreun Guvern din 1990 încoace nu i-a avut la dispoziție, fiind peste 80 de miliarde de euro, sumă negociată de președintele Klaus Iohannis și renegociată de premierul Florin Cîțu tocmai pentru a ajunge și în comunități locale și în infrastructură rutieră, respectiv feroviară. Să ne ocupăm serios de aceste chestiuni! Oamenii vor să trăiască mai bine. Oamenii ne-au ales pe un val de simpatie uriaș, după o perioadă de 7 ani de zile de conducere PSD. Nu ne putem bate joc de acest val de simpatie! Înainte de a discuta despre sexul îngerilor, haideți să discutăm despre creșterea economică, despre bani, despre infrastructura rutieră și feroviară!

Am un document similar din Belgia, o carte de identitate belgiană. Pot să circul cu acest document extrem de ușor fără a avea pașaportul, ceea ce e un avantaj. În loc să ne bucurăm că România reușește să implementeze în sfârșit o chestiune care ține de Europa și normalitatea cetățeanului european, noi mai găsim ceva pentru a mai merge o dată pe pojghiță sau pe tobogan în loc să vorbim serios. Haideți să vorbim despre investiții! Eu îi rog pe colegii mei din PNL să se uite pe sondaje. Să se uite la mine pe pagina de Facebook să citească comentariile oamenilor. Oamenii nu mai au răbdare, vor reforme, vor investiții, vor locuri de muncă, vor să facem ceea ce am promis!", a subliniat liderul liberal. 

Poziția critică a eurodeputatului Rareș Bogdan la adresa colegilor de partid, pe care i-a rugat să se uite pe sondaje, a venit inclusiv pe fondul nemulțumirilor exprimate de deputații PNL Pavel Popescu și Daniel Gheorghe în legătură cu introducerea rubricii "gen" pe noua carte de identitate.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.