Sondajul care relevă PRĂBUȘIREA electorală a PNL și USRPLUS. Reacție din #teamOrban: "Următorul Afganistan va fi cel electoral din România"


Sondajul care relevă PRĂBUȘIREA electorală a PNL și USRPLUS. Reacție din #teamOrban: "Următorul Afganistan va fi cel electoral din România"

Politico a prezentat luni, 16 august, date dintr-un sondaj-sinteză care relevă prăbușirea electorală a formațiunilor politice din actuala coaliție guvernamentală. PNL s-ar afla la 18% în preferințele românilor, în condițiile în care a obținut 25,2% la alegerile parlamentare din 2020, în timp ce USRPLUS ar fi votat de 12% dintre cetățeni, înregistrând o scădere față de scorul de la parlamentare, care a fost de peste 15%. Totodată, UDMR ar lua un scor de 5%, fiind o ușoară scădere față de parlamentare, când a obținut 5,7%. 

Pe de altă parte, partidele aflate în opoziție ar înregistra o creștere substanțială în preferințele românilor, PSD urcând de la 29%, scorul obținut la parlamentare, la 34% conform estimărilor sociologice, iar AUR de la 9,1% la 14%. 

Economistul Bogdan Glăvan, consilier al președintelui PNL Ludovic Orban pe probleme economice, a avut un comentariu inedit pe marginea datelor sociologice prezentate mai sus, precizând că "următorul Afganistan va fi cel electoral din România".

"Următorul Afganistan va fi cel electoral din România. PNL a ajuns la scorul de pe vremea Alinei Gorghiu, Bușoi etc. ceea ce este wow. AUR este considerat adevăratul partid anti-sistem.

La firul ierbii oamenii sunt dezamăgiți de ipocrizie, de tragerea de timp. Și încă nu se măsoară tot impactul scandalurilor care îl au în centru pe primul ministru. Cu el la conducere, vor urma victorii multe", a scris Glăvan pe Facebook.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.