VIDEO Tupeu de pesedist: confruntat de un protestatar, senatorul Oprea laudă PSD pentru o reușită în privința confiscării averilor ilicite, deși adoptarea proiectului de lege a fost blocată sistematic chiar de pesediști


VIDEO Tupeu de pesedist: confruntat de un protestatar, senatorul Oprea laudă PSD pentru o reușită în privința confiscării averilor ilicite, deși adoptarea proiectului de lege a fost blocată sistematic chiar de pesediști

Luat la întrebări de revoluționarul Marian Ceaușescu în legătură cu atacul pe care l-a dat PSD asupra justiției în epoca Liviu Dragnea, senatorul pesedist Radu Oprea a evitat subiectul și, mai mult decât atât, și-a lăudat formațiunea politică pentru o reușită majoră în ceea ce privește confiscarea extinsă a averilor ilicite. Însă, tipic unui pesedist, Radu Oprea nu a făcut altceva decât să-și însușească în numele PSD o lege care de fapt nu aparține formațiunii politice din Kiseleff. Este vorba despre proiectul de lege privind confiscarea extinsă a averilor ilicite, adoptat pe 11 octombrie 2020, inițiatoarea acestuia, ne referim la fostul ministru al Justiției Ana Birchall, fiind la acea vreme deputat independent. 

Ceea ce mai trebuie subliniat este că PSD, prin Florin Iordache, deputat în acea perioadă, a blocat sistematic adoptarea respectivului proiect de lege, așa cum Podul a relatat amplu AICI și AICI

Marian Ceaușescu: De ce PSD când a fost la putere a dezincriminat unele fapte de care sunt acuzați unii afaceriști și politicieni. De ce? 

Radu Oprea: Care? 

Marian Ceaușescu: Dacă vrei îți dau numai un exemplu. Fostul primar PNL escroc și borfaș, Mladin Adrian, pe care Tribunalul București l-a condamnat opt ani pentru trafic de influență, mită și alte infracțiuni. Când a ajuns la Curtea de Apel, judecătorii ce au făcut? L-au achitat pentru că fapta a fost dezincriminată din legea penală, pe care știți bine, dacă ești omul cu acea coloană trebuie să recunoști că atunci când ați fost la putere codurile penale, legile justiției, acel recurs compensatoriu voi le-ați dat. 

Radu Oprea: Dar despre confiscarea extinsă de ce nu vorbești? Că și aia a trecut prin Parlament. Cea mai mare frică a unuia care s-a îmbogățit nepermis este să devină sărac. Nici nu le mai este frică de pușcărie. Asta cred eu. Iar atunci trebuie luați banii de la ei. 

Vedeți video de la minutul 2:10: 


„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.