Iordache și Oana Bîzgan au blocat din nou confiscarea extinsă a averilor ilegale. Birchall îi cere socoteală fostei deputate USR care face jocurile PSD: "Să explice de ce nu a intervenit astăzi să susțină această solicitare atât de importantă!"


Iordache și Oana Bîzgan au blocat din nou confiscarea extinsă a averilor ilegale. Birchall îi cere socoteală fostei deputate USR care face jocurile PSD: "Să explice de ce nu a intervenit astăzi să susțină această solicitare atât de importantă!"

Deputatul PSD Florin Iordache, vicepreședinte al Camerei Deputaților, a găsit resorturile pentru a bloca din nou inițiativa legislativă privind confiscarea extinsă a averilor ilicite. Fosta ministră a Justiției, deputata neafiliată Ana Birchall, a intervenit cu greu marți în ședința de plen, căci s-a lovit iarăși de refuzul repetat al pesedistului Iordache de a-i acorda cuvântul. Fosta ministră a Justiției a solicitat punerea pe ordinea de zi a proiectului de lege privind extinderea domeniului de aplicare a confiscării extinse. Așa cum era de așteptat, Florin Iordache a refuzat solicitarea Anei Birchall, căci este cunoscut pentru modul în care apără cu exces de zel interesele corupților, dar important este să știm și din punct de vedere procedural cum este blocată supunerea la vot a inițiativei legislative la care am făcut referire anterior, în condițiile în care Camera Deputaților este for decizional. Fosta deputată USR Oana Bîzgan, neafiliată din anul 2017, aproape că s-a autopropus reprezentant al deputaților neafiliați, grupare formată din 10 parlamentari, întrucât, de exemplu, Ana Birchall nu a fost întrebată dacă îi oferă susținerea pentru respectiva funcție sau nu. Astfel, Florin Iordache a invocat regulamentul în ședința de plen de astăzi, transmițând că doar Oana Bîzgan, în calitate de reprezentant al deputaților neafiliați, poate interveni asupra ordinii de zi pentru a fi supus la vot proiectul de lege privitor la confiscarea extinsă a prejudiciilor. De subliniat este că Oana Bîzgan nu a dat curs solicitării Anei Birchall, ceea ce înseamnă că cel puțin până pe 30 septembrie, când se desfășoară următoarea ședință de plen, proiectul de lege privind confiscarea extinsă nu va fi supus la vot. Totodată, Florin Iordache a refuzat propunerea Anei Birchall de a le fi permis deputaților neafiliați să ia cuvântul fără să se consulte cu pseudoreprezentantul Oana Bîzgan.

Ana Birchall: "Nu avem reprezentant al grupului neafiliaților. Așa cum s-a propus o anumită colegă, eu vă rog pe dvs. ca pe viitor când un deputat neafiliat solicită luarea de cuvânt, să ne permiteți să putem să vorbim în plenul Camerei Deputaților. Eu fac această propunere și fac apel la liderii grupurilor palramentare să ia în considerare această solicitare".

Florin Iordache: "Am rugat toți colegii înainte de a începe sesiunea parlamentară, în perioada sesiunilor extraordinare, să studieze regulamentul și, repet, potrivit regulamentului, în Comitetul Liderilor se stabilește ordinea de zi și, de asemenea, toți deputații neafiliați și-au ales un reprezentant. Liderul deputaților neafiliați este doamna deputat Oana Bîzgan, care participă la Comitetul Liderilor. Ordinea de zi a plenului nu poate fi modificată decât la intervenția unui lider sau în Comitetul Liderilor".

Vedeți video de la 6:34:


În acest context, Ana Birchall i-a solicitat public Oanei Bîzgan să spună de câte ori a intervenit în Comitetul Liderilor pentru a reprezenta deputații neafiliați, căci bilanțul intervențiilor în plenul Camerei Deputaților este dezastruos: zero. Oana Bîzgan nu a reprezentat niciodată voința colegilor ei din grupul deputaților neafiliați, având la activ zero luări de cuvânt ca reprezentant al acestora. Totodată, menționăm că Oana Bîzgan a luat cuvântul în plenul Camerei Deputaților, în anul 2020, de doar 12 ori, pentru a-și susține propriile inițiative, nicidecum propunerile venite dinspre restul deputaților neafiliați.

Birchall, pe Facebook: "A început ședința de plen a Camerei Deputaților... ședința este condusă de celebrul Iordache. Am solicitat să iau cuvântul și acest domn mi-a dat cuvântul doar după ce i-am scris domnului Marcel Ciolacu că iar nu îmi permite să vorbesc. Așa cum am promis am solicitat introducerea pe ordinea de zi a proiectului de lege privind extinderea domeniului de aplicare a confiscării extinse (PL-x nr. 537/2017). Sigur că este refuzată această solicitare. Iordache invocă că, mai nou, doamna Oana Bîzgan reprezintă grupul deputaților neafiliați. Precizez că doamna deputat nu a vorbit nici astăzi în plen (așa cum nu a vorbit, reprezentând grupul deputaților neafiliați, nici în sesiunea trecută)deși putea să intervină să susțină această solicitare dacă tot este reprezentant! Practic, astăzi doamna Bîzgan și Iordache, au împiedicat supunerea la vot a solicitării mele privind suplimentarea ordinii de zi cu acest proiect de lege extrem de important privind confiscarea extinsă. Îi solicit public doamnei deputat Bîzgan să explice de ce nu a intervenit astăzi să susțină această solicitare atât de importantă!? Îi solicit doamnei deputat Bîzgan să răspundă public de câte ori a luat cuvântul în Comitetul Liderilor (unde se stabilește ordinea de zi pentru fiecare ședință) ce teme de interes a susținut, cu ce rezultate și cu cine s-a consultat!? De asemenea, îi solicit doamnei Bîzgan să spună public de câte ori a luat cuvântul în plenul Camerei Deputaților, în calitate de reprezentant al grupului deputaților neafiliați, și ce teme a susținut!?". (citiți AICI mai multe detalii despre proiectul de lege privitor la confiscarea extinsă)

Amintim că deputata Bîzgan este cea care a boicotat moțiunea de cenzură contra Guvernului Dăncilă, dar trecutul ei pesedizat datează din 2017, atunci când și-a dat demisia din USR. Oana Bîzgan își dădea demisia pe 16 octombrie 2017 din USR. Deputata invoca atunci ca fundament al demisiei "motivele personale", dar motivul real este cel pe care vi-l vom prezenta în cele ce urmează. Pe 12 septembrie 2017, Oana-Mioara Bîzgan-Gayral, în calitate de președinte al Comisiei pentru egalitatea de şanse pentru femei şi bărbaţi din Camera Deputaților la acea vreme, a ajutat PSD în mod fraudulos să primească avize pozitive pe trei proiecte de lege: un proiect inițiat de Guvern, unul inițiat de Liviu Dragnea și unul inițiat de un alt deputat PSD. Doar că, potrivit stiripesurse.ro, ședința nu s-a mai ținut.

"Se spune prin târg că Oana Bîzgan, USR, a convocat, pe 12 septembrie, o ședință fictivă a comisiei pe care o conduce la Camera Deputaților.

A pus staff-ul să adune semnături din plenul Camerei de la membri ca și cum ar fi avut loc ședința, ședință care nu avea cvorum și figura anulată pe site. S-au dat 3 avize la niște legi propuse de PSD. Avize pe legi propuse de PSD!", scria pe Facebook la acea vreme consultantul politic Ana-Maria Itoafă, citată de aktual24.ro pe 6 octombrie 2017. 

CITIȚI ȘI: Oana Bîzgan ajută PSD acum, a ajutat PSD și în trecut, prin fraudă, pentru ca niște legi să primească aviz. Reacțiile vehemente ale românilor la adresa fostei deputate USR care sprijină Guvernul Dăncilă la moțiune

Din Comisia pentru egalitatea de şanse mai face parte și deputatul USR, Iulian Bulai, care nu a fost de acord cu modul de lucru al Oanei Bîzgan și chiar a ridicat problema în interiorul partidului. Reacția Oanei Bîzgan, fără nicio mustrare de conștiință legată de ședința fictivă de comisie pe care a coordonat-o pentru a ajuta PSD, a fost de a-l insulta pe deputatul Iulian Bulai transmițându-i că e un "bulangiu".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.