Noaptea, ca hoții? Tentativă de puci nocturn a lui Ludovic Orban, pentru urgentarea calendarului moțiunii anti – Cîțu


Noaptea, ca hoții? Tentativă de puci nocturn a lui Ludovic Orban, pentru urgentarea calendarului moțiunii anti – Cîțu

Președintele Camerei Deputaților și liderul PNL, Ludovic Orban, este acuzat de către adversarii politici interni din ”Echipa Cîștigătoare” a actualului premier, de faptul că, împreună cu reprezentanții USR PLUS, ar fi încercat o convocare de urgență a ședinței Birourilor Reunite ale Camerei Deputaților și Senatului, pentru urgentarea procedurii parlamentare de abordare a moțiunii de cenzură anunțate de USR PLUS și AUR. 

Orban a convocat cu acordul Președintelui Senatului, Anca Dragu, pentru vineri, ora 23, reuniunea Birourilor celor două camere ale Parlamentului, în format online, astfel încât senatorii și deputații să poată participa de la birourile din teritoriu, însă stratagema a fost invalidată de lipsa cvorumului necesar pentru ședință. Din 14 parlamentari a căror prezență ar fi putut asigura legalitatea reuniunii, doar 11 au răspuns ”prezent”, unul de la PNL, adică președintele Ludovic Orban, și restul de la USR PLUS, PSD și AUR.

Orban vrea să își dea jos propriul guvern, asemeni lui Liviu Dragnea”

Eșecul operațiunii a fost anunțat pe grupul intern de comunicare al liberalilor de vicepreședintele Camerei Deputaților, Florin Roman, cel care l-a asemuit pe Ludovic Orban, prin prisma metodelor sale de lucru, cu Liviu Dragnea: „Dragi colegi In aceasta noapte, ca hotii, cu susținerea totala a președintelui PNL, Ludovic Orban a fost convocat BPR al CD și Senatului, pentru stabilirea calendarului moțiunii depuse de USR și AUR împotriva guvernului liberal. Convocarea a fost una abuziva din partea d-lui Orban, care fără acordul vicepreședintelui Senatului, Alina Gorghiu, ce o înlocuiește prin decizie, pana luni, pe Anca Dragu, a dispus IN SCRIS convocarea BPR. Nu a fost cvorum la ședința convocată noaptea ca hotii și speram sa nu fie in continuare dacă dl Orban vrea sa își dea jos propriul guvern, asemeni lui Liviu Dragnea, cot la cot cu USR și AUR. Este incredibil cât de mult rău poate face încă acest om PNL! Mulțumesc colegilor din BPR pentru reușita blocării azi a tentativei de puci a domnului Orban. Rămânem pe baricade!”.

PNL și PSD au jucat la offside!”

De asemenea, parlamentarul USR PLUS, Cristina Prună, a anunțat reconvocarea azi, la ora 11, a ședinței Birourilor Reunite ale Camerei Deputaților și Senatului, punând eșecul primei încercări în sarcina tandemului PNL – PSD, care ar fi ”jucat la offside”.

”Mâine la ora 11:00 va avea loc o nouă convocare a Birourilor Permanente Reunite pentru a decide calendarul de vot al moțiunii de cenzură împotriva lui Cîțu. Ședința din seara asta tocmai s-a încheiat fără cvorum - PNL și PSD au jucat la offsaid. 

Domnul Ciolacu a afirmat clar că va susține moțiunea de demitere a lui Cîțu. Opoziția nu înseamnă blaturi. Așteptăm toate forțele care au declarat că vor debarcarea lui Cîțu să nu tergiverseze procedurile parlamentare”, a postat Cristina Prună pe pagina sa de socializare.


 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.