Un avocat dezvăluie adevărata față a ONG-istului impostor Ciprian Necula: A tăiat BURSELE studenților romi și îi obligă să muncească la Aresel, afacerea lui de familie, în schimbul banilor care le aparțin de drept. Este un sifon și o unealtă a Poliției care îi umilește pe romii săraci


Un avocat dezvăluie adevărata față a ONG-istului impostor Ciprian Necula: A tăiat BURSELE studenților romi și îi obligă să muncească la Aresel, afacerea lui de familie, în schimbul banilor care le aparțin de drept. Este un sifon și o unealtă a Poliției care îi umilește pe romii săraci

Fost director al organizației neguvernamentale Centrul pentru Intervenție Socială și Studii (Romani Criss), actualmente avocat în Statele Unite – l-am numit pe Marian Mandache – dezvăluie cu argumente și fapte, pe pagina sa de Facebook, o serie de aspecte de-a dreptul penale și cu totul amorale comise de dubiosul ONG-ist de meserie Ciprian Necula (foto sus), șeful absolut al ONG-ului Aresel, care a impus un monopol cu neamuri și prieteni asupra fondurilor destinate romilor, cea mai defavorizată etnie din România. 

Precizăm că urmare a monopolului impus de Ciprian Necula – și, printre alții, de vechiul său prieten și colaborator Gelu Duminică, alt ONG-ist de meserie –, romii au ajuns să trăiască mai rău ca în urmă cu 20 de ani, cei doi indivizi nominalizați mai sus bătându-și joc (și nu numai) de banii destinați etniei rome, în timp ce ei și neamurile lor înfloresc pe baza acelorași bani. Autoritățile ar trebui să întreprindă controale serioase la unele dintre aceste ONG-uri de clan, întrucât e vorba de bani europeni și de bani publici. 

Printre altele, Marian Mandache face o dezvăluire importantă, care spune multe despre ce se întâmplă de fapt în Aresel. Nici mai mult, nici mai puțin, explică Mandache, Ciprian Necula ”a tăiat bursele studenților romi ca să ia banii tăiați de la studenți spre a fi folosiți pe platforma sa (Arsel – n. red.). Mai mult, Ciprian Necula a condiționat acordarea burselor Roma Education Fund (REF) către niște tineri ce provin din familii sărăcăcioase de… ”voluntariatul” pentru Aresel – adică, acești tineri, în loc să se dezvolte și să se bucure de bursele care le sunt menite chiar lor, sunt puși la muncă pentru Aresel de către Necula, mare luptător împotriva ”discriminării” care, iată, se comportă ca un sclavagist de pe plantații tocmai cu oamenii pe care ONG-ul său ar trebui să-i susțină pe toate planurile. 

”Nu e nimic demn în a umili niște tineri, în a-i pune la ‹muncă forțată› în favoarea Aresel sub amenințarea feroce că nu vor mai primi bursa de care au nevoie disperată pentru a își termina studiile care le pot schimba în bine viața, care le pot scoate din situațiile grele în care se află”, punctează avocatul.

Tot Marian Mandache explică, în cele ce urmează, maniera în care același Ciprian Necula i-a batjocorit și i-a lăsat fără pâine pe mulți dintre bătrânii meșteșugari romi, printr-un text de lege travestit sub titulatura ”Legea Meșteșugarilor”, prin care Guvernul înființează o organizație neguvernamentală (?!) ce impune un monopol politic în domeniu, liste și birocratizare direct interesată. 

CITEȘTE și EXCLUSIV ”Internshipul” lui Dragoș Pîslaru, europaralmentar PLUS, regizat doar pentru promovarea verișoarei lui Ciprian Necula la Bruxelles! Mărturiile revoltătoare ale unei tinere rome care a aplicat pentru același internship

Scandaloasă de-a dreptul este maniera în care Ciprian Necula l-a insultat și l-a umilit, și încă o mai face, pe romul zis ”Spartacus”, cel care a fost călcat în picioare în arestul poliției, fiind umilit și expus public, cu fața tumefiată de lovituri, pe Facebook, cu poze făcute în arest. Amintim că nu există nicio lege care să legitimeze/justifice bătăile și umilințele în arest. Cu toate acestea – atrage atenția Marian Mandache – Ciprian Necula este o slugă a IGP și a autorităților, un ”voluntar” inventat care, în schimbul unor beneficii personale și de clan, s-a întâlnit cu polițiștii, ulterior redactând și semnând un comunicat revoltător, în care aplauda violența autorităților împotriva unor romi săraci. 

Amintim că Ciprian Necula este un extremist de stânga care se remarcă prin agresivitate, greșeli gramaticale, delațiune și scandaluri cu iz penal. Același Necula și-a băgat verișoara bogată la un așa-zis internship la cabinetul europarlamentarului PLUS Dragoș Pîslaru – detalii AICI – regizând un așa-zis concurs și bătându-și joc de eforturile, munca și speranțele altor tinere de etnie romă, care proveneau din familii defavorizate. Și, fiindcă doar în România e posibil așa ceva, numitul Ciprian Necula mai e și dom profesor universitar, cică sociolog, la fel ca prietenul său Gelu Duminică, ambii fiind promotori agresivi ai ideologiei neomarxiste deopotrivă cu tot tacâmul de identități de gen. 

CITEȘTE și EXCLUSIV Dubioșii ONG-iști Ciprian Necula și Zeljko Jovanovic vor să pună mâna pe faraonica sumă de 16 miliarde euro, bani destinați programelor privind angajarea romilor. Cum a plătit-o Dragoș Pâslaru, europarlamentar PLUS, pe verișoara lui Necula cu 7.500 euro

Podul.ro vă prezintă în integralitate, în cele ce urmează, acuzațiile avocatului Marian Mandache:

”Despre cum Aresel îi umilește pe romi. Sau în apărarea neamurilor de romi, a meșteșugarilor romi, a studenților romi și a omului de etnie romă cunoscut drept Spartacus

Deși nu mai aveam așteptări, continuu să fiu șocat. În primul rând, de perseverența în tupeu prost. Pur și simplu, nu înțeleg cum poți să te mai prefaci că ești activist pentru romi, când tu (nu dau nume și prenume, dar mă refer la Ciprian Necula) îți bați joc mereu de Spartacus, un rom care a fost bătut de poliție. Nu înțeleg cum poți din postura de ‹activist› rom, de expert plătit la Banca Mondială pe probleme de romi și/sau de ‹Prașhadinte› la REF, să faci apologia violenței în general și să justifici violența poliției față de o persoană de etnie romă, în particular. 

Omul ăla, pe care îl cunoaștem drept Spartacus, a fost bătut grav în arest de poliția română și umilit prin obligarea la postarea de scuze pe Facebook cu poza cu ochii umflați și tot ce poți tu să faci e să spui că și-a meritat-o pentru că a provocat poliția și normal că și-a luat-o? Păi poliția română ce e? Instituție de golani care se bat parte în parte? Sau o instituție a statului care aplică legea? Și nu, legea nu înseamnă că poliția te bate și postează poze umilitoare cu tine din arest bătut. Dacă asta e înțelegerea ta asupra legii atunci ești cu mult mai ‹subdezvolatat› intelectual și civic decât Alin Banu de care făceai mișto că nu putea să pronunțe cuvinte mai lungi de 3 silabe. Mă îngrozește gândul că mai ești cadru universitar. Sărmanii studenti ce-or învăța acolo!

Adevarata dezamăgire însă, pentru mine unul, a fost să vad ce a ajuns fostul meu prieten, Alin Banu. Batjocura, bătaia de joc, ‹valetul› lui Ciprian? Așa ceva? Să facă mișto de tine, Aline, pe live-uri, că nu poți pronunța un cuvant mai dificil? Să nu îți dea dreptul să îți exprimi o părere, să te pună la punct mai rău ca la Partida Romilor, fără argumente, iar tu să taci? Să taci, Aline? Să nu apuci să îți termini ideea legat de faptul pe care l-ai sesizat corect, altminteri (anume că Spartacus a fost victima unui abuz al poliției)? Cum să ajungi, măi Aline, un breloc care nu își prezintă ideea în care crede? Cum poți, mă, să taci când aveai ceva de zis? Pentru ce? Pentru un pumn de arginți? Sau, mă rog, de euro? Sau pentru ce să te lași călcat în picioare? Unde e demnitatea ta?

Dar, fostul meu prieten, cu tristețe în suflet îți spun că, dacă te decizi să îți cauți demnitatea, nu o să o găsești la Aresel. În niciun caz. 

În căutarea demnității pierdute?

Nu, pentru că nu ai cum să o găsești lângă un om care justifică violența față de alți oameni, gen ‹bine le-a făcut miliția că i-a bătut›. Că e normal că și-au luat-o.

Și nici lângă un om care în plină pandemie, când poliția îi rupea cu bătaia pe romi, se întâlnea, alături de alți ‹activiști› romi, cu Poliția Română și dădea comunicate de presă în care condamna romii mai rău decât o făcea IGPR în comunicatul instituției. În stilul proceselor sovietice din anii ’50. Ca Andrei. Andrei Vîșinski. Dar probabil e normal în lumea lor, când te cheamă șeful la apel, răspunzi prezent dacă ești sluga autorităților. Că dacă nu erai, făceai protest în stradă sau trimiteai scrisori de condamnare a abuzurilor, cereai demisii sau (cazul parlamentarilor romi) interpelai Ministrul de Interne să răspundă în fața Parlamentului României cu privire la abuzurile ce se săvârșeau față de cetățeni români. Dar, dacă ești, te vezi cu poliția și apoi dai în etnia romă, mai rău decât dă poliția, ca să arăți stăpânului că-ți meriți solda. Pumnul de arginți. O formă a sindromului ‹House Negro›. 

Nici nu o să găsești demnitatea, fostul meu drag prieten, alături de un om care a dat afară din REF persoane care nu au fost de acord să susțină Aresel din postura de angajati REF. Purificarea politică a unui ONG nu are nimic de-a face cu demnitatea. 

Și nu, nu o să o găsești nici alături de omul care a tăiat bursele studenților romi ca să ia banii tăiați de la studenți spre a fi folosiți pe platforma sa.

Și este evident că nu o să găsești demnitatea nici alături de cel care a condiționat acordarea burselor REF unor studenți ce provin din familii cu posibilități modeste de ‹voluntariatul› pentru Aresel (am utilizat ghilimelele, pentru că numai voluntariat nu e când e făcut pe japca). Nu e nimic demn în a umili niște tineri, în a îi pune la ‹muncă forțată› în favoarea Aresel sub amenințarea feroce că nu vor mai primi bursa de care au nevoie disperată pentru a își termina studiile care le pot schimba în bine viața, care le pot scoate din situațiile grele în care se află.

Nu o să o găsești nici alături de cel care a ignorat și umilit meșteșugarii romi prin susținerea acelui infam text de lege deghizat sub “Legea Meșteșugarilor”. Prin care se constituie o organizație neguvernamentală de către Guvern și care controlează politic tot ce mișcă, urmând modelul mizerabil al reprezentării minorităților naționale în Parlament. O lege prin care meșteșugarii care nu sunt parte din acest monopol politizat vor fi excluși din piețe și de la târguri, fiind practic lăsați să moară în case de foame. Și da, ca de obicei, majoritatea celor excluși vor fi romii, meșteșugarii romi. Cum să taci când îl vezi pe nea Ion Argintaru’, un om de o valoare cu totul deosebită, cum este umilit, practic, de Aresel. Când meșteșugarii romi nu au fost consultați în mod adecvat, când opinia oamenilor precum nea Ion, care au mai mulți ani de experiență decât aveți voi de viață, este ignorată, desconsiderată și marginalizată? Cum să găsești demnitate în acest Aresel? 

Și nici nu o vei găsi lângă cel care îi umilește pe romi cu fiecare ocazie pe care o are. Pentru care umilirea romilor este un modus vivendi. Care le șterge diferențele mai rău ca Ceaușescu. După cum restul dintre noi știm, identitatea romilor este multiplă, atât față de etnia romă cât și față de neamul de romi din care fac parte (argintari, căldărari, ursari, cocalari etc.). Mă rog, fără cocalari, întrucât cocalarii au fost, fără voia lor, șterși de pe lista oficială a statului român de către Aresel, că așa a decis un om, că ei nu au dreptul să aibă identitate. Într-adevar, ce mai poți să spui când un (r)om atentează la identitatea unor neamuri de romi, mai rău decât atentează ne-romii la identitatea romilor. Vezi Calvin! Nu, nu Calvin Klein!

Și, în fond, de ce să nu aibă fiecare neam de romi dreptul să se identifice (inclusiv la recensământ) și să nu fie mândru/ă fiecare dintre noi de identitatea sa deplină? Că nu îi place lui Ciprian? Fix egal cu zero. Argumentul ăsta poate funcționa pentru aliații / prietenii săi din FEDER care trimiteau oameni la marșurile Aresel de frică să nu se certe cu Ciprian că are ‹relații› / ‹grade› mai mari ca ei. Dacă ai 3 rânduri de stăpâni (la partid, la service și la bucătărie) sau ca să parafrazez un celebru show TV, când ești de trei ori slugă, atunci da, iți e teamă de unul și de altul. 

Dar când singurul tău stăpân e Dumnezeu, nu iți e teamă de nimeni pe Pământ. 

Și o să spui mereu ce ai de spus, o să îți termini propozițiile, o sa poți să vorbești adevărul și o sa susții numai oamenii și lucrurile în care crezi. Fără teamă. 

Noapte bună!”

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.