Cioloș, declarație cu trimitere către PSD: "Să voteze Guvernul, iar apoi avem timp să discutăm și de anticipate după ce ne-om fi plâns morții"


Cioloș, declarație cu trimitere către PSD: "Să voteze Guvernul, iar apoi avem timp să discutăm și de anticipate după ce ne-om fi plâns morții"

Dacian Cioloș, premier desemnat și președinte al USR, a declarat marți seară, pe parcursul unei conferințe de presă, că miniștrii pe care i-a propus au primit aviz negativ în Parlament din rațiuni pur politice, nicidecum în baza unor considerente referitoare la competența lor. Totodată, Cioloș a lansat un apel către partidele politice parlamentare să voteze mâine învestirea Guvernului său, dată fiind situația actuală privind criza sanitară. 

Nu în cele din urmă, Cioloș a abordat în cadrul conferinței de presă și varianta PSD, mai precis cea a învestirii unui Guvern de specialiști care să administreze România pe timp de iarnă, pentru ca în primăvară să se meargă pe soluția alegerilor anticipate cu scopul de a se pune capăt crizei politice. În acest sens, liderul USR le-a propus celor din PSD să voteze mâine învestirea Guvernului său, iar ulterior să fie continuate discuțiile privind anticipatele. 

"Ceea ce facem noi e să propunem o soluție la criza guvernamentală, care e prelungită de o lună de zile. De o lună de zile a fost depusă moțiunea de cenzură, care a fost tergiversată cu diferite tertipuri, s-a tot încercat să se câștige timp și să tot împingem tot mai încolo o clarificare vis-a-vis de situația Guvernului Cîțu. Nici PNL, nici PSD nu au făcut propuneri la consultările cu președintele Iohannis. Acolo (la PNL și PSD - n.red.) sunt aceste tertipuri, acolo e prelungirea crizei. Faptul că noi ne-am asumat această responsabilitate oferă o posibilitate de rezolvare a crizei. Din păcate spun, e singura soluție care a fost pusă pe masă. Niciun alt partid n-a propus deocamdată soluții, decât că ne propun alegeri anticipate, despre care și ei recunosc că nu ar putea avea loc mai devreme de primăvară. Cum să organizezi anticipate când îți mor sute de oameni pe zi și tu ai un Guvern cu puteri limitate? Nu aceea e soluția. Și chiar cei care vor anticipate au oportunitatea să voteze mâine o soluție imediată, acest Guvern pe care l-am propus, iar apoi avem timp să discutăm și de alegeri anticipate după ce ne-om fi plâns morții și vom rezolva problemele. Asta e urgența astăzi, să oferim o soluție crizei politice ca să putem oferi apoi soluții pentru criza pandemică și criza energetică", a declarat liderul USR. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.