"Toate reformele începute vor fi oprite brusc". Năsui, previziuni sumbre în legătură cu guvernarea minoritară PNL-UDMR


"Toate reformele începute vor fi oprite brusc". Năsui, previziuni sumbre în legătură cu guvernarea minoritară PNL-UDMR

Fostul ministru al Economiei, Claudiu Năsui, a precizat joi, 21 octombrie, că varianta PNL de a merge pe formula unui Guvern minoritar alături de UDMR, susținut în Parlament de PSD, va duce la oprirea tuturor reformelor. Totodată, deputatul USR a calculat numărul de voturi pe care s-ar baza în Parlament Guvernul minoritar Ciucă în cazul în care aripa Orban din PNL va lua decizia de a se delimita de această formulă guvernamentală de tip USL. 

"Se reface USL cu un premier de la PNL.

Era al doilea scenariu dintre cele pe care le prezentam acum ceva timp AICI

Presupunând că aripa Orban nu va accepta un nou USL, pe ce voturi se bazează viitorul guvern?

PSD, PNL (aripa Iohannis) și UDMR au în total 269 de voturi. Le trebuie 234 ca să treacă guvernul. La cameră, noul USL va avea 189 de voturi, le trebuie 166 pentru majoritate. La senat va avea 80 de voturi, le trebuie 69 pentru majoritate.

Toate reformele începute vor fi oprite brusc. Sistemul va continua fix la fel cum a funcționat în ultimii 31 de ani. Ni se vor vinde baliverne cu „investiții” care, de fapt, sunt bani pentru mafiile de partid. Nu se va închide nicio agenție, dimpotrivă vor mai tot apărea altele noi. Programele corupte de tip PNDL vor crește în continuare. Iar toate astea se vor întâmpla din taxele și impozitele pe care ni le ia statul.

Vor zice că e un guvern de uniune națională. Nu e nicio uniune națională. E o uniune între ei, aceiași de acum 10 ani – USL 2", a scris Năsui pe Facebook. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.