Năsui respinge ferm armistițiul propus de Ciucă: "Există doar două opțiuni pentru USR!"


Năsui respinge ferm armistițiul propus de Ciucă: "Există doar două opțiuni pentru USR!"

Chiar înainte ca președintele PNL Florin Cîțu să anunțe într-o conferință de presă că premierul desemnat Nicolae Ciucă a venit astăzi cu o propunere pentru USR și PSD de a se accepta un armistițiu pentru învestirea unui Guvern minoritar PNL-UDMR pe o durată determinată, fostul ministru userist al Economiei Claudiu Năsui a precizat, într-o intervenție telefonică pentru Antena 3, că formațiunea sa politică nu va agrea o asemenea variantă. 

CITIȚI ȘI: PNL nu renunță la formula Guvernului minoritar. Armistițiul propus liderilor USR și PSD

"Nu există armistițiu politic când e vorba de împărțirea banilor publici. Oamenii aceștia, ceea ce își doresc este să împartă acești bani din PNRR și din PNDL, iar asta e una dintre motivațiile principale care îi mână să se alieze", a precizat Năsui conform news.ro

Totodată, Năsui a atras atenția că variantele luate în calcul de USR sunt revenirea la guvernare sau rămânerea în opoziție, nicidecum susținerea unui armistițiu precum cel propus astăzi de PNL. 

"Nu noi suntem de acord cu a vota un Guvern minoritar, în schimb suntem de acord cu refacerea coaliției, așa cum a fost ea inițial. (...) Există doar două opțiuni pentru USR, fie suntem la guvernare și facem reforme, fie nu suntem la guvernare. Ideea că facem un fel de armistițiu (...) nu este o opțiune pentru noi și nu este o soluție pentru români", a spus Năsui. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.