"Anticipatele pot fi totuși o soluție!". Birchall critică PNL pentru propunerea unor miniștri precum Alina Gorghiu la Justiție, respectiv Florin Roman la Economie


"Anticipatele pot fi totuși o soluție!". Birchall critică PNL pentru propunerea unor miniștri precum Alina Gorghiu la Justiție, respectiv Florin Roman la Economie

Fostul ministru al Justiției Ana Birchall a precizat vineri, 29 octombrie, privind componența Cabinetului Ciucă, propus de PNL-UDMR spre învestire săptămâna viitoare, că devine din ce în ce mai clar că alegerile parlamentare anticipate pot reprezenta o soluție, întrucât nominalizarea, de exemplu, a unui personaj precum Alina Gorghiu la ministerul de resort, respectiv Florin Roman la conducerea Ministerului Economiei, reprezintă "cireașa de pe tort" în plină criză guvernamentală, o glumă mai mult decât proastă.

"Sincer, când am citit, de exemplu, că d-na Alina Gorghiu va fi propusă la Ministerul Justiției sau Florin Roman la Economie sau Raluca Turcan la Muncă, am crezut că e o glumă, o glumă proastă, dar tot o glumă!  

Uite că unii se iau singuri în serios!  

Sper totuși ca în comisii d-na Gorghiu, dl. Florin Roman, d-na Turcan, ca să dau numai câteva exemple, să obțină câte un zdrobitor aviz negativ!  

Oricum este absolut de neînțeles ce se întâmplă în aceste zile.  

Încep să cred că alegerile anticipate pot fi totuși o soluție. Măcar să se separe apele!", a scris Birchall pe Facebook.  

Reiterăm componența Cabinetului Ciucă: 

Prim-ministru: Nicolae Ciucă 

Vicepremier: Kelemen Hunor 

Miniştrii PNL:

Ministerul Apărării Naţionale: Cătălin Predoiu 

Ministerul de Externe: Bogdan Aurescu 

Ministerul Finanţelor Publice: Dan Vîlceanu 

Ministerul Afacerilor Interne: Lucian Bode 

Ministerul Educaţiei: Sorin Cîmpeanu 

Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale: Raluca Turcan 

Ministerul Energiei: Virgil Popescu 

Ministerul Agriculturii: Mircea Fechet 

Ministerul Culturii: Bogdan Gheorghiu 

Ministerul Transporturilor: Marcel Boloş 

Ministerul Sănătăţii: Nelu Tătaru 

Ministerul Justiţiei: Alina Gorghiu

Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizăzii: Robert-Ionatan Sighiartău 

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului: Florin Roman 

Miniştrii UDMR: 

Ministerul Investiţiilor şi proiectelor Europene: Hegedus Csilla 

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și a Administrației: Cseke Attila 

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor: Tánczos Barna 

Ministerul Tineretului și Sportului: Novak Eduard

În contextul celor de mai sus, amintim că Birchall declara pe 7 august că Alina Gorghiu nici nu ar mai fi trebuit să fie membru al Parlamentului, nicidecum să dea lecții de drept, și să vâneze funcții mai înalte, precum, potrivit surselor Podul.ro, cea de ministru al Justiției sau de șefă a Senatului, respectiv cea de judecător CCR, conform unor informații prezentate la acea vreme de Realitatea PLUS. Birchall reitera că, în Parlamentul precedent, Alina Gorghiu a inițiat un proiect de lege despre care "gurile rele" au zis că a fost conceput cu dedicație pentru rampa de lansare politică a celei ultim menționate, ne referim la Bogdan Olteanu, fost viceguvernator al BNR, actualmente pușcăriaș. Proiectul de lege inițiat de Gorghiu prevedea executarea la domiciliu a pedepsei în cazul infractorilor care au primit până la 7 ani de închisoare. Chiar dacă a trecut de Senat, finalmente proiectul de lege a fost respins cu un vot covârșitor de Camera Deputaților, spre dezamăgirea Alinei Gorghiu și a infractorului Bogdan Olteanu. Câteva luni mai târziu, mai precis în octombrie 2020, Bogdan Olteanu a fost condamnat definitiv la cinci ani de închisoare, în dosarul în care a fost acuzat că a primit un milion de euro de la Sorin Ovidiu Vîntu pentru intervenții în favoarea numirii lui Liviu Mihaiu în funcția de guvernator al Deltei Dunării. 

CITIȚI ȘI: Gorghiu, pionul folosit de PSD pentru a declanșa un nou val de tipul "mă p*ș pe el de vot". Ludovic Orban, poziție virulentă contra senatoarei "USL"

RECITIȚI AICI MAI MULTE DETALII DESPRE CONTROVERSATUL PROIECT DE LEGE: PNL-ului i-a trecut propriul glonț pe la ureche: proiectul de lege mafiot al USL-istei Gorghiu a fost respins. Birchall: "Sper să-și dea seama că o astfel de "cianură legislativă" ar fi poluat grav actul de justiție!"

Postarea Anei Birchall: "Pentru tupeul și ipocrizia cu care Alina Gorghiu îndrăznește să dea lecții de drept, rog citiți (recitiți) și DAȚI SHARE la textul scris în 2020 când împreună am demascat mizeria pe care o pregătea doamna Gorghiu în justiție (așa cum nici Florin Iordache nu visase).  

Practic dna Gorghiu propunea ca TOȚI infractorii condamnați la pedepse de până la 7 ani de închisoare (deci inclusiv pentru fapte de corupție) să poată să-şi ispășească pedeapsa la domiciliu! Un superb cadou, nu?  

Reamintesc că proiectul de lege al doamnei Gorghiu, introdus în perioada Crăciunului, trecuse deja de Senat (pentru că d-na Gorghiu ceruse adoptarea în procedură de urgență, oare de ce?!)! Acest proiect toxic a căzut la vot în Camera Deputaților NUMAI în urma mobilizării românilor cinstiți și de bună credință care au popularizat tabelul realizat de mine în care arătam exact căror infracțiuni li se aplică legea Gorghiu!  

Pentru o așa mizerie, în orice stat democratic, dna Gorghiu nu ar mai fi fost membru al Parlamentului... dar na, la noi nu numai că este în continuare senator dar este și vicepreședintele Senatului și înțeleg că are în continuare ambiții de prea mărire!".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.