Cutremur în PNL cauzat de negocierile useliste: Ciprian Ciucu întoarce pe toate fațetele eventualitatea plecării din partid


Cutremur în PNL cauzat de negocierile useliste: Ciprian Ciucu întoarce pe toate fațetele eventualitatea plecării din partid

Ciprian Ciucu, președintele PNL București și primar al Sectorului 6, a precizat, într-un comentariu la o postare publicată pe Facebook de scriitorul Alex Tocilescu, că s-a gândit și se gândește la ideea de a pleca din Partidul Național Liberal din pricina faptului că formațiunea politică în cauză negociază cu PSD în sensul învestirii unui Guvern USL. Întrucât nu poate demisiona din PNL fără să-și piardă mandatul de primar, Ciucu are la dispoziție varianta de a forța conducerea formațiunii politice să-l excludă. 

"M-am gândit. Şi mă gândesc. Ceea ce mă ţine este că fără mine, şi ştiu ce vorbesc, alianţa pe Bucureşti s-ar destrăma în câteva zile. Nicuşor Dan ar fi pe nicăieri în acest context şi 3 ani ar trece degeaba. Reflectez", a precizat Ciucu.

Alex Tocilescu a analizat în cadrul postării opțiunile de care dispune Ciprian Ciucu în contextul în care PNL negociază o monstruoasă coaliție guvernamentală cu PSD. Însă, Tocilescu a precizat că demisia din PNL nu ar fi totuși o variantă, întrucât Ciprian Ciucu și-ar pierde funcția de primar: "o înlocuim cu <<rămâi în partid și faci opoziție pe față, critici tot ce se întâmplă, țipi, faci gălăgie>>, că dacă te dau ei afară până la urmă, tu rămâi totuși primar".

"Ciprian Ciucu.

Ciprian Ciucu e primarul sectorului 6, șeful PNL București și, cred, un om ok, care a intrat în politică ca să facă niște lucruri bune. Calculele lui i-au arătat că cele mai mari șanse să obțină o poziție din care să poată face treabă le are în PNL, așa că s-a dus acolo, a dat din coate, a înghițit niște găluști, a făcut frumos pe unde trebuia și a ajuns primar de sector - funcție bunicică, în care poți face treabă și din care te poți propulsa, dacă nu te grăbești, ceva mai sus: ministru, să zicem, ba poate chiar prim-ministru, la un moment dat.

Desigur, astă-seară Ciucu a votat împotriva coaliției cu PSD, dar ce să vezi, și-a luat-o în freză.

Și acum e într-o dilemă: ce faci când partidul în care ești, murdărel de felul lui, da’ treacă-meargă, se aliază cu cel mai jegos partid din România?  

O variantă ar fi să-ți dai demisia. [LATER EDIT: n-ar fi o variantă, că ai pierde și funcția; o înlocuim cu „rămâi în partid și faci opoziție pe față, critici tot ce se întâmplă, țipi, faci gălăgie”, că dacă te dau ei afară până la urmă, tu rămâi totuși primar.] Frumos, onorabil, da’ în momentul ăla s-a dus pe pulă și cariera ta politică, că nu mai pupi fonduri de la Guvern în vecii vecilor, și ai totuși nevoie și de alea, că altfel o să faci un căcat la primărie și nu te mai alege nimeni nicăieri vreodată. Sigur, o să te laude oamenii pe Facebook, o să te dea drept exemplu de verticalitate, da’ cu verticalitatea nu prea poți să-ți cumperi nimic.

Varianta cealaltă ar fi să rămâi în partid și să taci. Îți vezi frumos de treaba ta la sector, mai faci un pod, mai mături o frunză, mai asfaltezi o stradă, faci bine la oameni, lumea te iubește, poate te mai votează o dată. Dar dacă stai acolo și nu zici nimic, mai ești un om bun? Cum te simți când te cheamă unii la o emisiune TV și te întreabă de furăciunile pe care le face guvernul pe care îl girezi cu tăcerea ta? Te face complice tăcerea, sau e doar prețul pe care-l plătești ca să faci o treabă bună? Și nu te doare tăcerea pe care o primești înapoi de la oamenii pe care-i prețuiești și care o să zică - și vor avea și ei dreptatea lor - că te-ai făcut frate cu dracul ca să treci puntea?  

În fine, cred că voiam numa’ să zic că viața e complicată și binele nu doar că nu învinge întotdeauna, ci uneori nici nu știi prea exact unde e", a scris Alex Tocilescu pe Facebook. 

Reiterăm că Ciprian Ciucu și 21 de liberali au votat luni seară, în BPN-ul de la Vila Lac, împotriva continuării negocierilor cu PSD, însă 48 de peneliști au considerat că varianta guvernamentală USL e una viabilă. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.