"PNL a murit în pat cu PSD!". Ludovic Orban anunță mutările pe care le va face în urma oficializării USL 2: "Îmi voi da demisia!"


"PNL a murit în pat cu PSD!". Ludovic Orban anunță mutările pe care le va face în urma oficializării USL 2: "Îmi voi da demisia!"

Negocierile dintre PNL și PSD s-au încheiat, urmând ca România să aibă o guvernare USL 2, situație care l-a determinat pe fostul președinte al liberalilor, Ludovic Orban, să anunțe, în urma unei ședințe BPN, că va demisiona din partid și va pune bazele unui nou proiect politic. Acesta a subliniat că "PNL a murit în pat cu PSD", urmând astfel ca declinul electoral să se accentueze. 

În privința celor 17 lideri de filiale ale PNL care au lipsit astăzi de la ședința BPN, în care s-a oficializat USL, Ludovic Orban a precizat că "răul are loc din cauza pasivității celor buni", criticând prin această remarcă tăcerea acestora. 

Orban: PSD a revenit astăzi la putere și va face legea de acum înainte. Personal sunt în situația extrem de grea de a lua decizia de a intra cu toată forța în opoziție față de acest proiect nociv pentru România. Îmi voi da demisia din PNL și voi continua ceea ce am făcut timp de 30 de ani, să-i reprezint în mod corect, onest, cinstit, cu devotament, cu respect față de drepturile individuale pe toți acei români care cred cu adevărat într-un proiect de dezvoltare a României, bazat pe valori liberale, creștin-democrate, conservatoare, care să facă parte din familia dreptei europene. Astăzi PNL și-a negat întreaga istorie. Partidul a fost dus într-o fundătură din care nu mai are nicio ieșire.  

Reporter: Când vă veți oficializa demisia din partid?

Orban: Mă voi consulta cu toți colegii mei cu care am ținut legătura în această perioadă, care-mi susțin punctul meu de vedere, care au fost categoric contra oricărei înțelegeri cu PSD, care m-au susținut și au susținut ideea de refacere a coaliției de centru-dreapta. Începând de astăzi, pentru mine, PNL a murit în pat cu PSD. Cine își imaginează că se va putea reabilita în ochii oamenilor e un mare naiv. Baza PNL a fost într-o proporție covârșitoare contra acestei alianțe împotriva naturii cu PSD. Această decizie va duce la prăbușirea în continuare a PNL în sondaje și mai ales la nevoia de a începe o construcție care să unifice toate forțele de centru-dreapta și dreapta din România, o construcție care să se baze pe tradiție, valori naționale, idei liberale, idei creștin-democrate, care să poată cu adevărat să contrabalanseze acest hipopotam care a fost creat astăzi prin decizia absurdă, ineptă care a fost luată, de a se face Guvern cu PSD.  

Reporter: Sunt multe absențe ale liderilor de filială.  

Orban: Au fost 17 lideri de filială care nu au fost prezenți. Se spune că răul are loc din cauza pasivității celor buni. Dacă astăzi toți cei 17 președinți de filiale care, cei mai mulți dintre ei, nu ar fi votat această încropeală politică, acest ghiveci politic numit USL, poate am fi reușit să oprim practic această dramă pentru România pe care o constituie sfidarea cetățenilor români. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.