Rareș Bogdan estompează avântul PSD: "PNRR nu poate fi renegociat!"


Rareș Bogdan estompează avântul PSD: "PNRR nu poate fi renegociat!"

Rareș Bogdan, liderul delegației eurodeputaților români din grupul PPE, le-a transmis joi, 25 noiembrie, partenerilor de guvernare de la PSD, în cadrul unei emisiuni la Digi24, să-și ia gândul de la ideea că PNRR poate fi renegociat. De asemenea, prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a subliniat necesitatea implementării tuturor reformelor prevăzute în PNRR. 

Rareș Bogdan: PNRR nu poate fi renegociat! PNRR-ul României e unul bun. Implică 64 de reforme pe care le vom monitoriza prin Ministerul Dezvoltării. PNRR implică bani în infrastructură rutieră și feroviară. Sigur, implică prea puțini bani pe dezvoltarea rețelelor de gaz, 400 de milioane de euro, și ne-am fi dorit mai mult. România ar avea nevoie pentru dezvoltarea rețelelor de gaz undeva la 7 miliarde de euro, pentru a le face în toată România, mai ales din sudul României și din Moldova. Dar PNRR, așa cum arată el, nu poate fi renegociat. El este semnat și acceptat. Sigur că poți să faci ecuații de perorație electorală sau de discurs politic, dar PNRR-ul conține cele 46 de spitale, spitale noi sunt 3, restul clinici modernizate și secții ale unor spitale. Avem 2,7 miliarde de euro pentru autostrăzile A7 și A8 și parțial pentru A3, un tronson. Noi nu putem schimba regulile în timpul jocului! Noi am fost cât se poate de deschiși cu actualii noștri parteneri de coaliție. 

Moderator: Dacă PSD va merge să renegocieze PNRR ce faceți?

Rareș Bogdan: Noi le-am explicat lucrurile acestea. Sunt absolut că a fost doar o retorică de pregătire a guvernării, pentru că știu și cei din PSD care se pricep la fonduri europene că acest lucru e imposibil.  

Moderator: Dacă unele reforme nu sunt făcute...

Rareș Bogdan: Banii se opresc.  

Moderator: Deci toată țara suferă din cauza cui?

Rareș Bogdan: Din cauza celor care nu fac reformele. Reformele sunt în toate ministerele și domeniile. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.