Deputatul extremist George Simion solicită Guvernului închiderea publicației G4Media, coordonată de jurnaliștii Cristian Pantazi și Dan Tăpălagă


Deputatul extremist George Simion solicită Guvernului închiderea publicației G4Media, coordonată de jurnaliștii Cristian Pantazi și Dan Tăpălagă

Deputatul extremist AUR George Simion, acuzat adesea în spațiul public de simpatii pro-ruse, mai ales după promovarea rusofilului Călin Georgescu, solicită public Guvernului, pe pagina sa de Facebook, închiderea publicației independente G4Media, coordonată de jurnaliștii Cristian Pantazi și Dan Tăpălagă. 

„Guvernul să-și facă datoria: după Aktual24, să interzică și G4Media!”, scrie Simion, fără să explice motivele pentru care îndeamnă executivul condus de Nicolae Ciucă să facă un asemenea gest, în condițiile în care deputatul și formațiunea sa AUR au acuzat adesea actuala și fosta putere că încalcă Constituție. 

Or Legea fundamental a României garantează Libertatea de Exprimare (art. 30), stipulând că „Cenzura de orice fel este interzisă” (alin. 2) și „Nici o publicaţie nu poate fi suprimată” (alin.4). 

Despre închiderea siteului Aktual24, Podul a scris AICI.

Nu este însă prima oară când AUR și George Simion lansează acțiuni publice împotriva G4Media. La sfârșitul lunii ianuarie, formațiunea și-a îndemnat, pe Facebook, susținătorii să întocmească liste negre cu publicațiile care nu le sunt pe plac sau care ar dezinforma potrivit crieriilor AUR:  „Haideți să vedem care sunt cele mai toxice și false „organe de presă”. Începem noi: G4media…Completați voi!”.

Dan Tăpălagă condamna atunci gestul AUR și răspundea pe larg într-un articol: „George Simion și Claudiu Târziu vor să se răzbune pe G4Media.ro deoarece scrie despre AUR, în mod programatic, că este ”partid extremist”. După asaltul asupra Parlamentului, G4Media.ro a luat decizia editorială de a preciza în toate știrile, relatările și articolele că AUR este un partid extremist, așa cum se raportează la el întreaga presă internațională, pentru ca cititorii să fie avizați în permanență că avem de a face cu un partid anti-democratic, indiferent ce ar pretinde.

Decizia G4Media.ro de a ne raporta la AUR ca la un partid de extremă dreaptă a venit însă la capătul unui lung șir de fapte, acțiuni și declarații de tip fascist și neolegionar comise de acest partid profund nociv pentru societatea românească, sintetizate deja de Cristian Pantazi AICI.

Răspunsul liderilor AUR este o incitare la ură pur sânge împotriva G4Media.ro, fără argumente, un îndemn la linșaj public. George Simion și Claudiu Târziu nu pot explica de ce G4Media.ro este ”cel mai toxic și fals organ de presă”, însă deschid sesiunea de scuipături la adresa presei bazându-se pe o realitate: credibilitatea presei în general este în declin, din cauză că majoritatea redacțiilor iau bani de la Guvern sau de la partide. Numai că G4Media.ro se numără printre puținele redacții din România care are afișat următorul disclaimer la sfârșitul fiecărui articol:

G4Media nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Acesta este un ajutor de stat mascat care distorsionează piața de media și este inacceptabil. De asemenea, G4Media nu acceptă bani de la partidele politice în afara campaniilor electorale. Publicitatea electorală marcată ca atare este normală în perioada alegerilor.

Liderii AUR atacă, după Parlament, o altă instituție-cheie în orice democrație: presa. Ca orice partid fascist care se hrănește din răspândirea urii și a neîncrederii în tot și în toate, AUR are și el nevoie de dușmani reali sau imaginari cu care să se războiască în permanență”. Articolul poate fi citit integral AICI.

VEZI ȘI: VIDEO. „Premierul nostru” putinist Călin Georgescu atacă din nou scutul de la Deveselu, pe care îl consideră „o rușine” , spune că România va fi abandonată de NATO în cazul unui atac al Rusiei și pledează pentru relații strânse cu China / George Simion aprobă delirul „premierului” AUR: „cea mai tare emisiune!”

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.