Hoardele Kremlinului, din ce în ce mai înspăimântate de contraofensiva ucraineană: Submarinele rusești, retrase în secret din Crimeea


  • ACP
  • Sep 20, 2022 13:49
  • 859
Hoardele Kremlinului, din ce în ce mai înspăimântate de contraofensiva ucraineană: Submarinele rusești, retrase în secret din Crimeea

Ministerul Apărării din Marea Britanie a anunțat marți că rușii par să fi început să își retragă discret parte din echipamentele cele mai valoroase din Crimeea, după ce serviciile de informații britanice au raportat că submarinele rusești din clasa Kilo nu mai sunt vizibile în danele porturilor militare din Sevastopol. 

Relocarea submarinelor din peninsula ocupată către Novorosiysk este "foarte probabilă" atât din cauza "schimbării nivelului de amenințare asupra securității locale", după ce sediul flotei și principalul aeroport al aviației navale ruse din Crimeea au fost atacate de mai multe ori de ucraineni în ultimele luni, cât și din pricina creșterii amenințării rachetelor americane din dotarea armatei ucrainene, acesta putând lovi cu precizie la mare distanță. 

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a promis săptămâna trecută că va elibera Crimeea de ocupanții ruși, ceea ce face sigur faptul că acolo urmează să fie următorul teatru de luptă al armatei ucrainene aflate în plină ofensiva. Raportul ministerului britanic adaugă și faptul că garantarea unei baze pentru flota militara rusă a fost probabil unul dintre motivele esențiale pentru care a fost ocupată peninsula în 2014, la ordinele lui Vladimir Putin. (sursa: AICI)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.