VIDEO. Oligarhul Evgheni Prigojin l-a recrutat pentru războiul din Ucraina și pe temutul canibal din Sankt Petersburg – Yegor Kamarov – căruia i-a promis ștergerea faptelor dacă rezistă șase luni pe front


VIDEO. Oligarhul Evgheni Prigojin l-a recrutat pentru războiul din Ucraina și pe temutul canibal din Sankt Petersburg – Yegor Kamarov – căruia i-a promis ștergerea faptelor dacă rezistă șase luni pe front

Unul dintre cei mai înspăimântători criminali ai Rusiei, canibalul Yegor Kamarov, ar fi fost recrutat de grupul mercenarilor Wagner pentru frontul din Ucraina, scriu mai multe conturi rusești de Twitter, preluate de presa internațională.

Posibil să fi fost ales pentru sângeroasa misiune de război chiar de finanțatorul grupului Wagner, oligarhul Evgheni Prigojin, un apropiat al liderului rus Vladimir Putin, care a întreprins un tur al penitenciarelor, șocând cu propunerea sa de a-i elibera din închisoare și de a-i absolvi de restul de pedeapsă pe voluntarii pușcăriași care rezistă minim șase luni pentru frontul din Ucraina.

Yegor Kamarov, în vârstă de 23 de ani, a fost arestat în noiembrie anul trecut, în apropierea orașului Sankt Petersbug, după ce fusese implicat într-un accident rutier pe autostradă în urma căruia i-a căzut din portbagaj un cadvru decapitat, scrie The Sun. 

Criminaliștii au aflat că victima era un om de afaceri în vârstă de aproximativ 50 de ani cu care Kamarov avusese un conflict. 

„Îmi place să omor oameni”, le-a mai spus criminalul anchetatorilor într-o filmare prezentată ulterior la proces și în care acesta mărturisea că a mai ucis un bărbat de 38 de ani într-un parc din St. Petersburg pentru că dorea să guste carne de om. 

Detalii mărturisite de kamarov (foto jos) în timpul anchetei sunt bulversante: „I-am tăiat gâtul și i-am gustat carnea și sângele. Carnea era însă greu de tăiat cu cuțitul tocit pe care îl aveam și nici gustul venelor sale nu mi-a plăcut. Înainte de a-l arunca într-un canal din apropiere i-am tăiat limba pe care am gătit-o acasă cu unt. Am încercat s-o mănânc, dar nu mi-a plăcut”. 

Când anchetatorii l-au întrebat dacă ar mai fi tentat să mănânce carne de om vreodată, canibalul a replicat „doriți și voi o porție?”.

O altă înregistrare prezentată la proces îl surprinde pe „mercenarul Wagner” urlând la polițiștii care îi pun cătușele la locul accidentului: „Pot mușca din voi până la moarte!”

VIDEO AICI cu Kamarov pe front. 

yegor kamarov2
Yegor Kamarov

 

Grupul Wagner a fost trimis, pentru prima dată, în misiune în Ucraina în 2014, unde a jucat un rol-cheie în confiscarea ilegală a Crimeii de către Rusia.

Se crede că a fost fondat de un fost ofițer GRU (serviciul secret al armatei ruse) Dmitri Valerievici Utkin, un neo-nazist care a numit grupul după compozitorul favorit al lui Hitler, Richard Wagner.

Grupul Wagner este considerat de mulți analiști și experți militari un soi de armată privată a lui Vladimir Putin, care este trimisă în misiune, în diferite conflicte murdare pentru tiranul de la Kremlin. Acuzațiile la adresa mercenarilor Wagner sunt de multă vreme cutremurătoare, acestora imputându-li-se uciderea de copii, violuri și execuții brutale în Africa și Siria. 

O înregistrarea video recentă, filmată pe ascuns, într-unul din penitenciarele Rusiei, îl surprinde pe oligarhul Evgheni Prigojin, în vârstă de 61 de ani, mărturisind că este unul dintre reprezentanții grupului. Oligarhul Prigojin este cunoscut și drept „bucătarul lui Putin”, poreclă dată de un jurnalist al agenției Associated Press, pentru că mare parte din averea acestuia provine din contractele de catering cu Kremlinul sau cu alte instituții ale statului. De asemenea, restaurantele sale de lux găzduiau dineurile pe care Putin le oferea demnitarilor străini.  

În filmarea respectivă, Prigojin, care a primit recent o medalie de Erou al Rusiei din partea lui Putin pentru loialitatea sa, le spune deținuților - unii dintre ei condamnați pentru fapte abominabile ca și Komarov - că pot deveni eroi de război și eliberați de povara anilor grei de pușcărie sau vor fi împușcați ca dezertori dacă sunt tentați să se înroleze pentru Ucraina.

„Sunt un reprezentant al unei companii private de război, poate ați auzit numele - Grupul Wagner", spune el mulțimii de deținuți cărora le promite libertatea și o grațiere personală din partea lui Putin dacă vor rezista minim șase luni pe frontul din Ucraina.

Iar dacă vor muri, vor fi îngropați "ca niște eroi", le mai promite Prigojin, sfătuindu-i să se sinucidă dacă vor fi pe punctul de a fi luați prizonieri de către inamic. Timpul de gândire acordat deținuților a fost de cinci minute. 

Opozantul rus Alexei Navalnîi a ironizat și criticat dur „turul” lui Prigojin prin închisorile Rusiei (detalii AICI), mai ales că „bucătarul lui Putin” a avut el însuși probleme serioase cu legea, fiind condamnat, în 1981, la 12 de ani de închisoare pentru furt, fraudă și implicarea de minori în diverse infracțiuni. Oligarhul a ispășit nouă din cei 12 ani de închisoare. Anterior, în 1979, Prigojin fusese condamnat cu suspendare tot pentru furt. 

Ca și Putin, „patronul” grupului Wagner este originar din Sankt Petersburg. Potrivit fundației anticorupție a lui Navalnii, Prigojin – care la începutul anilor 90, imediat după eliberarea din închisoare, vindea hot dogs alături de tatăl său vitreg – ar fi strâns o avere de peste un miliard de ruble numai din afaceri ilegale.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.