Giorgia Meloni i-a transmis lui Zelenski că poate conta pe sprijinul Italiei


Giorgia Meloni i-a transmis lui Zelenski că poate conta pe sprijinul Italiei

Ucraina poate conta pe sprijinul noului Guvern al Italiei, a declarat liderul eurosceptic Giorgia Meloni într-un mesaj adresat președintelui ucrainean Volodimir Zelenski. 

"Știți că puteți conta pe sprijinul nostru loial pentru cauza libertății poporului ucrainean. Fiți tari și păstrați-vă credința neclintită!", a scris Meloni pe Twitter.

Meloni a răspuns astfel unui mesaj pe care i l-a transmis Zelenski prin care acesta o felicita pentru victoria istorică a partidului său Fratelli d'Italia în cadrul alegerilor parlamentare de duminică.

"Apreciem sprijinul constant al Italiei pentru Ucraina în lupta împotriva agresiunii ruse. Mizăm pe un parteneriat productiv cu noul Guvern italian", a scris Zelenski pe Twitter în limba italiană.

Premierul italian Mario Draghi a fost unul dintre cei mai puternici susținători ai sancțiunilor UE împotriva Rusiei, asta în pofida dependenței țării sale de gazul rusesc.

Roma a trimis inclusiv armament pentru a ajuta Kievul să lupte împotriva forțelor președintelui Vladimir Putin.

Meloni este un lider eurosceptic, dar a susținut linia lui Draghi cu privire la Ucraina – chiar dacă aliații ei guvernamentali, liderul de extremă-dreapta Matteo Salvini și fostul premier Silvio Berlusconi, au de multă vreme legături calde cu Moscova.

Meloni, care probabil va deveni prim-ministru, a răspuns, de asemenea, felicitărilor trimise de premierul polonez Mateusz Morawiecki.

"Să ne apărăm împreună valorile comune și securitatea europeană!", a scris Meloni pe Twitter.

Ca răspuns la felicitările pe care i le-a adresat prim-ministrul Marii Britanii, Liz Truss, Meloni a răspuns spunând că este gata să coopereze cu Guvernul britanic "pentru libertatea, democrația, securitatea și prosperitatea națiunilor noastre". (sursa: Kyiv Post)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.