Performanță uriașă! Apărarea antiaeriană a Ucrainei a doborât toate dronele lansate de Rusia asupa Kievului în noaptea de 3 mai


Performanță uriașă! Apărarea antiaeriană a Ucrainei a doborât toate dronele lansate de Rusia asupa Kievului în noaptea de 3 mai

Apărarea antiaeriană a Ucrainei a doborât toate dronele de fabricație iraniană pe care Rusia le-a lansat asupra Kievului în noaptea de 3 mai, a anunțat Administrația militară a orașului Kiev pe canalul său de Telegram, după cum relatează publicația The Kyiv Independent.

Potrivit lui Serhii Popko, șeful administrației, nu s-au înregistrat victime sau distrugeri în urma atacului, al treilea atac rusesc asupra orașului în ultimele șase zile.

Rusia a folosit în aceste atacuri vizând ținte din Kiev doar drone „kamikaze" Shahed, de fabricație iraniană, a mai precizat administrația, afirmând că acestea au fost lansate din diferite direcții.

Cel mai recent atac cu rachete la scară largă împotriva Ucrainei s-a produs în noaptea de 1 mai, cel puțin 34 de persoane fiind rănite.  Oblastul Kiev a fost atacat atât de rachete, cât și de drone în acel atac masiv, toate fiind de asemenea doborâte.

Anterior, un alt atac masiv lansat la 28 aprilie asupra orașului ucrainean Uman, vizând ținte civile, s-a soldat cu cel puțin 23 de morți, dintre care șase copii. Două rachete au lovit atunci un bloc cu nouă etaje din centrul oraşului, amplasat în imediata vecinătate a celei mai mari şcoli. Din cele 46 de apartamente din scara respectivă, 27 au fost complet distruse.

CITEȘTE ȘI: Ucraina a format opt brigăzi de asalt din zeci de mii de militari pentru contraofensivă. Detalii despre cum vor lupta acestea cu noile arme occidentale și despre misiunea lor de a provoca pierderi grele Rusiei

Imagini de la funeraliile copiilor uciși la Uman:

 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.