Să fie clar: Ciolacu și Ciuma Roșie cresc birurile ca să poată plăti pensiile speciale!


Să fie clar: Ciolacu și Ciuma Roșie cresc birurile ca să poată plăti pensiile speciale!

Acesta este adevărul evident, dar nespus de nimeni: birurile cresc ca să poată fi plătite pensiile speciale. Ce mai rămâne din ce se stoarce suplimentar de la sectorul privat, se va duce tot la Ciuma Roșie și clientela ei: șpăgi, salarii și sporuri uriașe, amante și rubedenii.

Fapte! Pensiile speciale îi costă pe români, în 2023, circa 12 miliarde de lei. În 2024, când se vor plăti pensii speciale și foștilor aleși, ele vor costa 14-16 miliarde de lei, poate chiar 17 miliarde.

Cât se colectează suplimentar, la buget, prin birurile lui Ciolacu? Vreo 20-22 de miliarde de lei. 

Chiar și pesediștii pot constata clar că sectorul privat este stors cât să acopere plata pensiilor speciale, plus încă vreo câteva miliarde de lei, pentru alte șpăgi.

Acum câteva luni, Ciolacu promitea peste tot că el va rezolva problema pensiilor speciale. A rezolvat-o: nu a făcut nimic și, cu ajutorul presei plătite din bani furați sau din bani publici, a îngropat subiectul. 

Dacă aceste pensii s-ar tăia următoarele se poate realiza:

  1. Subvenția acordată partidelor parlamentare trebuie desființată – cu ea se dă șpagă presei aservite, cu ea se distruge democrația
  2. Desființat structurile inutile precum ministerul Famigliei (Firea) și
  3. Redus sporurile care, de fapt, sunt zăhărelul acordat bugetarilor ca să nu-și dea în gât șefii corupți, nu ar mai trebui jefuit sectorul privat.

E simplu. Nici nu-i nevoie de mare matematică. În plus, desființarea pensiilor speciale era condiție pentru primirea banilor din PNRR. Dacă nu-i vom primi, problema zero nu este la deficitul excesiv, ci la neîndeplinirea reformelor la care România s-a angajat. 

Nici un om de dreapta nu ar trebui să accepte jefuirea sectorului privat de către banda condusă de Ciolacu, să-i cumpere pe securiștii, milițienii și magistrații, ca să nu-i bage la pușcărie pe hoții din fruntea statului român. Dacă PNL, sub cizma nemțească a lui Klaus, acceptă această nenorocire, le urez mult succes la alegeri. Se vor ruga de PSD să-i bage în Parlament pe vreo câțiva dintre ei.

În România mai sunt oameni de dreapta, mai sunt partide de dreapta în opoziție, iar sfatul meu este să recruteze antreprenori onești – nu dintre cei care fac „business” cu statul corupt și împart șpăgi în portbagaj – cu care să se prezinte în fața alegătorilor. România nu mai poate fi condusă de bugetari corupți și incompetenți. Pur și simplu va da faliment la prima furtună mai puternică pe piețele internaționale.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.