Dictatorul sângeros Vladimir Putin declară că războiul va continua până când vor fi atinse obiectivele Moscovei. Care sunt acestea


Dictatorul sângeros Vladimir Putin declară că războiul va continua până când vor fi atinse obiectivele Moscovei. Care sunt acestea

Nu va fi pace în Ucraina până când nu vor fi atinse obiectivele Rusiei, obiective care au rămas neschimbate, a declarat dictatorul sângeros Vladimir Putin într-o conferință de presă susținută joi la Moscova.  

Răspunzând unor întrebări din partea publicului și a presei ruse, Putin a spus că pacea va fi posibilă numai după "denazificarea și demilitarizarea Ucrainei", respectiv după declararea unui statut neutru de către Ucraina, dictatorul sângeros repetând astfel condițiile enumerate în februarie 2022, în momentul declanșării invaziei la scară largă. 

"În ceea ce privește demilitarizarea, ei nu vor să negocieze, așa că suntem forțați să luăm alte măsuri, inclusiv măsuri militare Fie suntem de acord, fie trebuie să rezolvăm prin forță", a zis Putin. 

Președintele rus a dezvăluit că în momentul de față luptă 617.000 de militari sub comandă rusă în Ucraina, așadar nu este nevoie de o altă mobilizare. 

Putin a vorbit și despre pierderile înregistrate de armata rusă, dar nu a dat niciun număr de victime, dezvăluind în schimb că unor oameni din cercul său "apropiat: le-au murit copiii pe câmpul de luptă din Ucraina, după ce s-au înrolat în așa-numitele companii militare private.  

Cu privire la pierderile armatei ruse există însă o estimare de săptămâna aceasta a serviciilor secrete americane, potrivit căreia au fost uciși ori răniți aproximativ 315.000 de soldați ruși de la începutul războiului la scară largă. 

Întrebat despre poziția recentă câștigată de armata Ucrainei pe malul de est al râului Nipru, care este ocupat de ruși, Putin a spus că forțele ruse au decis să se retragă câțiva metri în zonele împădurite "pentru a-i salva pe băieții noștri".

Despre motivele pentru care Kyivul încearcă să împingă linia frontului, Putin a spus: "Nu știu de ce o fac. Își împing oamenii să fie uciși. E o călătorie dus-întors pentru forțele ucrainene. Motivele pentru aceasta sunt politice, pentru că liderii ucraineni imploră pentru ajutor din partea țărilor străine".  

"Practic, de-a lungul întregii linii de contact, forțele noastre armate își îmbunătățesc situația, pentru a o spune modest", a mai declarat Putin, susținând că forțele ruse au o situație avantajoasă pe toată linia frontului în Ucraina.

Exact în timpul conferinței președintelui rus, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a susținut la rândul său o conferință de presă la sediul Alianței de la Bruxelles, pe parcursul căreia a avertizat că "dacă Putin câștigă în Ucraina, există un risc real ca agresiunea să să nu se termine acolo". (sursa: AICI)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.