Părintele Radu Preda: Mihai Neamțu folosește Evanghelia ca mijloc / vehicul de campanie electorală. Două teme NU au ce căuta în iureșul premergător alegerilor: religia și, mai aproape de trecutul nostru recent, memoria mărturisitorilor din pușcăriile comuniste. Nimeni nu are înălțimea morală și legitimitatea propriului exemplu pentru a le anexa


Părintele Radu Preda: Mihai Neamțu folosește Evanghelia ca mijloc / vehicul de campanie electorală. Două teme NU au ce căuta în iureșul premergător alegerilor: religia și, mai aproape de trecutul nostru recent, memoria mărturisitorilor din pușcăriile comuniste.  Nimeni nu are înălțimea morală și legitimitatea propriului exemplu pentru a le anexa

Părintele Radu Preda explică, pe Facebook, că Mihai Neamțu (recent înrolat oficial în AUR) folosește Evanghelia ca mijloc / vehicul de campanie electorală: 

”Mihai Neamțu nu este atât de luat în râs pentru adaptarea retorică a Evangheliei, cât este de plâns pentru folosirea acesteia ca mijloc/vehicul de campanie electorală. 

Rămân la credința nesmintită că două teme nu au ce căuta în iureșul premergător alegerilor: religia și, mai aproape de trecutul nostru recent, memoria mărturisitorilor din pușcăriile comuniste. 

Nimeni nu are înălțimea morală și legitimitatea propriului exemplu pentru a le anexa. Oricât de bine intenționat ar fi. Dar mai ales când nu este. Vizibil.

Doxa!”

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.