Cristian Băcanu: Dragnea are discurs de DICTATOR, iar PSD a PIERDUT contactul cu realitatea! EXCLUSIV


Cristian Băcanu: Dragnea are discurs de DICTATOR, iar PSD a PIERDUT contactul cu realitatea! EXCLUSIV

Președintele PSD - l-am numit pe Liviu Dragnea - a avut un discurs dur la adresa președintelui Klaus Iohannis, duminică, la ședința Consiliului Național al formațiunii social-democrate. Concret, Dragnea le-a solicitat lui Florin Iordache și trezorierului PSD, Mircea Drăghici, să depună plângere penală pentru înaltă trădare împotriva președintelui Klaus Iohannis. Motivul ar consta în faptul că șeful statului a atras atenția că țara noastră nu este pregătită pentru a prelua președinția Consiliului UE. În acest context, redacția Podul.ro a luat legătura, luni, cu avocatul Cristian Băcanu, președinte al Comisiei Juridice din cadrul PNL București.

Astfel, liberalul a reliefat că Dragnea a dorit să devieze atenția publică de la OUG pe amnistie și grațiere către acuzația de înaltă trădare adusă lui Klaus Iohannis. De asemenea, în viziunea lui Cristian Băcanu, discursul lui Dragnea este tipic unui poitician care se dorește dictator.

Reporter Podul.ro: Ce denotă declarația și cerința lui Dragnea care i-a solicitat atât lui Iordache, dar și lui Drăghici punerea lui Klaus Iohannis sub acuzația de înaltă trădare ?

Cristian Băcanu: Părerea mea este că prin toată această discuție, Dragnea doreşte să creeze o perdea de fum care să abată atenția şi discursul public de la Ordonanța pe amnistie şi codurile penale. În realitate, PSD şi ALDE nu au suficiente voturi în Parlament pentru a îl pune pe Preşedinte sub acuzare (conform Constituției, propunerea trebuie adoptată de două treimi din parlamentari) şi, prin urmare, acest subiect este unul fals. Preşedintele nu va fi suspendat şi pus sub acuzare iar orice încercare disperată a PSD-ALDE va fi sortită eşecului.

Pe de altă parte, solicitările lui Dragnea arată că acesta a pierdut complet contactul cu realitatea politică din România, cu dorințele cetățenilor sau cu nevoile societății Româneşti. Cred că pur şi simplu nu îi mai pasă de ce vor românii.

Discursul lui Dragnea este cel al unui politician care se doreşte dictator; este de-a dreptul revoltător, având în vedere numărul foarte mare de voturi care stau în spatele Preşedintelui României. Pe de altă parte, românii trebuie să înțeleagă mai mult ca oricând - după ziua de ieri - că PSD-ALDE vor să ne facă rău şi să scoată România în afara Uniunii Europene.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.