ACUZAȚII grele lansate de la vârful PNL: Darius Vâlcov vrea să MĂSLUIASCĂ datele privind execuția bugetară!


ACUZAȚII grele lansate de la vârful PNL: Darius Vâlcov vrea să MĂSLUIASCĂ datele privind execuția bugetară!

Președintele Comisiei economice a Senatului – liberalul Florin Cîțu – susține că deține informații potrivit cărora Darius Vâlcov (consilierul premierului Viorica Dăncilă, condamnat în primă instanță la 8 ani de închisoare cu executare pentru corupție) le cere angajaților din cadrul Ministerului de Finanțe să măsluiască datele privind execuția bugetului, astfel încât execuția finală să arate exact așa cum a anunțat el: sub 3%.

De asemenea, Cîțu îi solicită ministrului Eugen Teodorovici ca o echipă de experți ai opoziției să verifice corectitudinea execuției bugetare, avertizând că va informa EUROSTAT despre manipularea indicatorilor economici în România. Podul.ro vă prezintă acuzațiile lui Florin Cîțu.  

”Darius Vâlcov confirmă criza!

Cifrele prezentate de Darius Vâlcov sunt măsluite. #fakenews

Datele OFICIALE despre execuția bugetului în 2018 apar după 25 ianuarie 2019. Doar atunci MFP are situația EXACTĂ și FINALĂ a execuției bugetare.

Aseară târziu am fost sunat din MFP și mi s-a spus că aceste cifre nu sunt reale.

Mai mult, și asta este foarte grav, Darius Vâlcov le cere angajaților de la finanțe să măsluiască datele în așa fel încât execuția finală să arate exact așa cum a anunțat el. Adică sub 3%.

Pentru a-i opri și a-i pedepsi pe cei responsabili este nevoie de trei lucruri:

- alo instituțiile statului, se aude? (Curtea de Conturi, Procuratura, CSAT…)

- Îi cer public lui Teodorovici să permită ca o echipă de experți ai opoziției să verifice corectitudinea execuției bugetare. Suntem pregătiți.

- voi informa EUROSTAT de maniupularea indicatorilor economici în România în scopul manipularii piețelor de capital, financiare și bancare.

În cazul în care nu vom reuși vom transmite colegilor domnului Teodorovici, la ECOFIN, ce se întâmplă în grădina celui care pentru 6 luni de zile va prezida ședintele ECOFIN”, scrie Florin Cîțu, pe Facebook.  

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.