Guvernul Dăncilă, nouă gafă diplomatică. Dezvăluirea unui lider liberal


Guvernul Dăncilă, nouă gafă diplomatică. Dezvăluirea unui lider liberal

Guvernul Dăncilă a produs o nouă gafă diplomatică prin faptul că a uitat să trimită cadouri de protocol la Curtea de Justiție a Uniunii Europene, potrivit lui Cristian Băcanu, președintele Comisiei Juridice din cadrul PNL București.

Băcanu susține printr-o postare pe contul său de Facebook faptul că a aflat prin intermediul unor surse din instituțiile europene că Guvernul României a uitat cu desăvârșire să trimită cadourile de protocol către Curtea de Justiție a UE.

„Sursele mele din anumite instituții europene mi-au spus că Guvernul Dănciloman a făcut o nouă gafă diplomatică de proporții! Să vă explic.

Când un stat membru preia Preşedinția rotativă a Consiliului, guvernul acelei țări trimite un mic cadou de protocol (cu un pix, o agendă, un calendar, etc) către toate instituțiile UE.

Numai că Guvernul României a UITAT cu desăvârşire de Curtea de Justiție a UE, unde nu a trimis NIMIC. Explicația ar fi că această instituție nu are sediul la Bruxelles ci la Luxembourg, iar deştepții de la PSD nu au ştiut lucrul ăsta şi au trimis doar la Bruxelles. Să vă mai spun că au fost uluiți judecătorii şi personalul de la Curte? Da, au cam rămas cu gura căscată, pentru că nu li s-a mai întâmplat până acum.

O altă gafă a Guvernului Dăncilă produsă recent este reprezentată de momentul în care premierul, la o întâlnire cu un oficial NATO, a declarat că trebuie descurajată alianța în ansamblul său. (citiți AICI)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.