Dăncilă și mirajul bunei guvernări: "Am reușit într-un an ce nu au reușit alții într-un mandat întreg"


Dăncilă și mirajul bunei guvernări: "Am reușit într-un an ce nu au reușit alții într-un mandat întreg"

Datele statistice privind execuția bugetară pe anul 2018 atată că Guvernul și-a îndeplinit cu responsabilitate angajamentele prin declarația Vioricăi Dăncilă în deschiderea ședinței de guvern, potrivit Agerpres.

„Doar într-un singur an am reuşit ce alte guverne nu au atins într-un mandat întreg. Veniturile bugetului statului au ajuns în 2018 la peste 295 de miliarde de lei, ceea ce reprezintă o creştere cu 32% faţă de 2016, iar ponderea veniturilor în PIB a ajuns la 31,1%, faţă de 29,5%, cât era în 2016. Produsul Intern Brut a crescut în 2018 cu peste 25% faţă de anul 2016 şi a ajuns 949,6 miliarde de lei”, a susținut Viorica Dăncilă.

Cu referire la sumele încasate de la Uniunea Europeană, Viorica a completat: „Astfel, banii încasaţi în contul plăţilor efectuate au ajuns în 2018 la cifra record de peste 27 miliarde de lei, adică 5,8 miliarde euro. Este o majorare cu aproximativ 58% faţă de anul 2017. Aşa cum ne-am angajat, am mărit veniturile pensionarilor şi ale angajaţilor din sănătate şi educaţie şi am alocat fonduri pentru investiţii mai mari cu 28% faţă de anul 2017”.

Totodată, prim-ministrul a mai declarat că: „Dincolo de aceste cifre care demonstrează buna guvernare, aş vrea să subliniez faptul că întotdeauna în centrul măsurilor luate de coaliţia de guvernare au fost oamenii. Aşadar, vreau să asigur pe toată lumea că şi în anul 2019 vom continua să oferim o viaţă mai bună românilor”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.