Ovidiu Raețchi intervine în criza de la fruntea Armatei Române: PSD a creat haos din cauza ambițiilor lui Liviu Dragnea!


Ovidiu Raețchi intervine în criza de la fruntea Armatei Române: PSD a creat haos din cauza ambițiilor lui Liviu Dragnea!

Curtea de Apel Bucureşti a decis să suspende decretul preşedintelui Iohannis prin care a prelungit mandatul comandantului Ciuca la conducerea Statului Major al Armatei, soluţia nefiind însă definitivă. Amintim că preşedintele României a semnat pe 28 decembrie 2018 decretul de prelungire, cu un an, a mandatului generalului Nicolae Ciucă ca şef al Statului Major al Apărării, după ce a respins în şedinţa CSAT propunerea făcută de MApN pentru această funcţie. Ulterior, premierul Viorica Dăncilă şi ministrul Apărării, Gabriel Leş, au acuzat că şeful statului nu a avut bază legală, deoarece propunerea de prelungire a mandatului nu a venit din partea MApN.

În acest context, președintele Comisiei de Apărare PNL, Ovidiu Raețchi, a preconizat printr-o postare pe rețeaua socială Facebook că generalul Ciucă va rămâne în fruntea Armatei Române după finalizarea etapelor de judecată din justiție, dar trebuie semnalat haosul pe care l-a creat PSD.

Cred că la finalizarea tuturor etapelor de judecată din justiție (pentru că urmează recursul și judecarea pe fond), generalul Ciucă va rămâne în fruntea Armatei Române. Pentru că așa este corect procedural (ministrul Leș neoferind alternative legale de numire) și pentru că asta este firesc profesional și moral, având în vedere prestigiul generalului Ciucă în cadrul Armatei Române și printre partenerii strategici ai țării noastre.

Până atunci, însă, până tot parcursul juridic va fi epuizat, rămâne haosul generat azi prin demersurile PSD împotriva șefului Armatei: în timp ce secretarul general NATO se află la București pentru discuții esențiale, militarii români află că au o conducere suspendată temporar din cauza ambițiilor lui Liviu Dragnea. Demersurile PSD pe acest subiect sunt pur și simplu de neînțeles, așa cum de neînțeles este blocarea repetată a încercărilor Armatei de a construi o capacitate de descurajare credibilă la Marea Neagră prin achiziționarea corvetelor. România are nevoie de o Armată funcțională și de o modernizare reală, nu de frământări și blocaje”, afirmă Raetchi pe pagina sa de Facebook.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.