Firea îl atacă din nou pe Dragnea: "Îi urăște pe bucureșteni și pe locuitorii municipiilor din țară! Bugetul Capitalei scade cu 25%"!


Firea îl atacă din nou pe Dragnea: "Îi urăște pe bucureșteni și pe locuitorii municipiilor din țară! Bugetul Capitalei scade cu 25%"!

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea susține printr-o scrisoare adresată bucureștenlor, că proiectul legii bugetului, publicat de Ministerul de Finanțe, tale 180 de milioane de euro, mai exact 25%, din bugetul Bucureștiului.

„Cu toată responsabilitatea, vă aduc la cunoştinţă că, prin Proiectul Legii Bugetului, publicat pe site de Ministerul de Finanţe, Capitalei României i se taie 180 milioane de euro, adică aproape 25% din buget! Trag concluzia că Dl Dragnea, cel care conduce de facto guvernul, îi urăşte pe bucureşteni. Niciodată un om politic nu a fost atât de înverşunat la adresa bucureştenilor şi, totodată, la adresa locuitorilor municipiilor din ţară. Pentru că tuturor oraşelor şi chiar comunelor, guvernul Dragnea cu o mână le-a dat, şi cu două-trei le-a luat”, susține Gabriela Firea.

Firea mai afirmă faptul că „dl Dragnea nu vrea decât să provoace haos în Capitală și să ne învrăjbească”. Problemele cu care se confruntă Primăria București și primăriile sectoarelor, precum, tăierea din bugetul pentru transporturi și mai mulți bani pentru salubritate, sunt luate în considerare de către primar în scrisoare.

„Atrag atenţia că cetăţenii vor fi direct prejudiciaţi, pentru că sectoarele nu au competenţe prin lege să achite facturile pentru: transport public în comun, termoficare, 20 de spitale la care vin bolnavi din toată ţara, iluminat public, mari lucrări de infrastructură: poduri, pasaje, supra-largiri, cămine de bătrâni, centre pentru persoane fără adăpost, grădiniţe sociale, 15 teatre etc. Cine se va ocupa, în aceste condiţii, de toate acestea?”, susține Firea mesajul scris pentru bucureșteni.

Totodată, primarul Capitalei, afirmă că Bucureștiul nu cerșește banii de la Guvern, însă sunt banii din impozitul pe venit al cetățenilor și trebuie să fie folosiți în folosul lor, al bucureștenilor., mai ales că este capitala României și oglinda țării. La scrisoare mai adaugă faptul că liderul PSD va cere voturi din partea cetățenilor.

„„Dl. Dragnea va veni în curând să ceară votul, prin reprezentanţi, la alegerile europarlamentare. La fel va veni şi să ceară votul pentru a ajunge preşedintele ţării. Un om politic care izolează ţara, distruge partidul, îi sacrifica pe oameni, pentru ca să-şi atingă scopurile, îi învrăjbeşte pe colegi unii împotriva celorlalţi, manipulează şi distorsionează realitatea. Sunt convinsă că, din ce în ce mai mulţi romani, îl evaluează la adevărata dimensiune distructivă şi îi vor arăta prin vot opinia lor. Bucureştenii trebuie să ştie că anul acesta vom avea cu aproape 25% mai puţin în toate domeniile, vom resimţi o criză acută, şi toate acestea în timp ce preşedintele PSD se lauda cu creştere economică şi rezultate deosebite în economie. Se mândreşte că a mărit pensii şi salarii, de parcă le plăteşte din contul lui personal. Eram şi eu prezentă, şi alţi mulţi colegi de bună credinţă, când am decis împreună măsurile importante din Programul de guvernare. Nu este meritul lui, este meritul nostru, al tuturor celor care am muncit!”, afirmă Gabriela Firea.

În finalul scrisorii, Firea solicită conducerii ALDE și membrilor Comitetului Executiv al PSD „ să nu se lase mințiți încă o dată de planșele cu cifre manipulate, dar frumos colorate, aduse de domnul Dragnea în ședință, prin care îi va minți că bugetul este roz”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.