Ioan Stanomir devoalează falsul patriotism al PSDragnea: "Regimul Dragnea reabilitează ceauşismul ca formulă de apărare a patriei în pericol"


Ioan Stanomir devoalează falsul patriotism al PSDragnea: "Regimul Dragnea reabilitează ceauşismul ca formulă de apărare a patriei în pericol"

Politologul, Ioan Stanomir, îl atacă pe șeful PSD, Liviu Dragnea, într-un editorial în care explică regimul PSDragnea și anexarea patriotică printr-un editorial redactat pentru marginaliaetc.ro

Profesorul din cadrul Facultății de Științe Politice a Universității din București, susține că „Regimul Dragnea, aşa cum ne dezvăluie panourile electorale ale PSD, este vocea patriotismului autohton în Europa: după mândria de a fi român, clamată de Victor Ponta, a venit rândul domnului Dragnea şi al acoliţilor săi să invoce forţa dragostei de ţară, spre a justifica impostura, cleptocraţia şi demagogia. Asemeni celor care l-au precedat, de la Dej şi Ceauşescu până la Iliescu şi Năstase, Liviu Dragnea recurge la patriotism în clipele în care emoţia este chemată să legitimeze menţinerea în sclavie a unei naţiuni.

Mai mult, Ioan Stanomir aseamănă regimul Dragnea cu regimul comunist din perioada lui Nicolae Ceaușescu. De asemenea, menționează că principalul inamic al lui Liviu Dragnea este Europa însăși, „la fel cum Nicolae Ceauşescu desemna capitalismul internaţional ca inamicul cu care să se confrunte, ideologic”.

Ioan Stanomir face prezumții îngrijorătoare pentru România: „peste ani, regimul Dragnea reabilitează ceauşismul ca formulă de apărare a patriei în pericol".

"România euro- atlantică este o Românie a libertăţii. Această Românie este ameninţată de regimul Dragnea şi de idealul său naţional-socialist. Confiscării patriotismului îi răspundem cu solidaritatea noastră. Lupta împotriva regimului Dragnea este o luptă pentru salvarea principiilor care ne asigură continuitatea ca naţiune demnă şi europeană", a mai spus Ioan Stanomir.

CITIȚI EDITORIALUL INTEGRAL AICI

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.