Avertismentul unui economist: "Mesajul PSDragnea seamănă tot mai mult cu cel al lui Maduro sau Ceaușescu! Linia roșie s-a încălcat demult!"


Avertismentul unui economist: "Mesajul PSDragnea seamănă tot mai mult cu cel al lui Maduro sau Ceaușescu! Linia roșie s-a încălcat demult!"

Economistul Cristian Păun, profesor la ASE, atrage atenția că mesajul PSDragnea începe să se apropie din ce în ce mai mult de cel al lui Maduro, respectiv al lui Nicolae Ceaușescu, iar pe cale de consecință lucrurile trebuie schimbate urgent, căci linia roșie s-a încălcat demult.

Totodată, analistul economic precizează că din partea opoziției vin semnale bune, dar semnalează că "sistemul trebuie reformat din temelii astfel încât astfel de situatii să nu se mai întâmple mulți ani de acum încolo. O nouă ordine constituțională, o nouă ordine instituțională, un nou plan de restaurare a normalității".

Redăm postarea profesorului universitar:

Nu vi se pare ca mesajul PSD seamana tot mai mult cu mesajul lui Maduro? Cu mesajul lui Ceausescu? Cu mesajul oricarui regim dictatorial disperat dupa aparente. Asa incepe orice dictatura: cu izolarea tarii de ceilalti. Cu iluzia “luarii destinului in propriile maini”.

PSD are mai multe mesaje care seamana leit cu prostiile lui Maduro: (i). unul populist catre votantii spalati pe creier (facem lucruri bune pentru voi, va dam si voua firimituri); (ii). unul pentru ceilalti din tara care se opun mizeriilor (nu contati, sunteti circari, sunteti flautiști, sunteți irelevanți, sunteti bețivi, sunteți drogați, sunteti neseriosi, sunteți habarniști, sunteți pesimiști, umblați cu știri false, sunteți securiști, sunteți vânduți, nu vă iubiți țara) si (iii). unul pentru cei din afara (aici in tara totul e ok, e dreptul tarii sa decida pentru ea, suntem mandri de noi).

Vedem cu totii ce inseamna populismul si marxismul lui Maduro. Lucrurile trebuie schimbate urgent! Linia rosie s-a incalcat demult.

Nu e suficient doar sa fie schimbati acesti oameni din functie. Sa aducem oameni noi in politica. Sistemul trebuie reformat din temelii astfel incat astfel de situatii sa nu se mai intample multi ani de acum incolo. O noua ordine constitutionala, o noua ordine institutionala, un nou plan de restaurare a normalitatii. Idei sunt, resurse sunt, oameni sunt.

Guvernarea Romaniei de catre Opozitie a inceput deja! Lucrurile ce trebuie reparate si reintoarse la forma initiala sunt atent inventariate. Va fi greu. Sunt multe mizerii ireversibile sau greu reversibile.

Sunt optimist! Pentru ca vad la Opozitie acea buna intentie cu care se poate reconstrui. Se poate porni la drum. Cu care ne putem da o sansa!

Iesiti din case oameni buni si mergeti catre omul de rand! Fara asta victoria nu va fi clara! E nevoie, mai mult ca oricand, de o victorie clara.

Ne luam tara inapoi! Ne luam viitorul inapoi!”, a scris Cristian Păun pe Facebook.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.