Comisia Iordache mișcă în front pentru infractorul Dragnea. Discută marți despre modificarea Codurilor Penale


Comisia Iordache mișcă în front pentru infractorul Dragnea. Discută marți despre modificarea Codurilor Penale

Comisia condusă de Florin Iordache discută modificarea codurilor penale în favoarea PSD după ce Viorica Dăncilă a refuzat OUG.

Membrii Comisiei speciale a Parlamentului din domeniul justiției, coordonată de deputatul PSD Florin Iordache, au fost convocați marți, la ora 15:30, la o ședință, potrivit G4Media.

Conform publicației, în spatele ședinței stă președintele PSD, Liviu Dragnea, la o zi după ce i s-a amânat sentința în cazul dosarului angajărilor fictive de la Direcția Copilului Teleorman. Liderul PSD ar dori ca această comisie sa se întrunească pentru a modifica Codul Penal și Codului de Procedură Penală, după ce Guvernul condus de Viorica Dăncilă a refuzat adoptarea unei Ordonanțe de Urgență cu privire la cazul de față.

Comisia este convocată tot la o zi distanță după ce birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au decis prelungirea cu 120 de zile a perioadei de activitate a Comisiei Iordache.

Liviu Dragnea a cerut, pe 5 aprilie, Guvernului să înceteze discuția despre Coduri, astfel încât Parlamentul trebuie să finalizeze procedura pe marginea acestora.

„Deci eu cer guvernului în mod ferm să înceteze cu această discuţie la nesfârşit. Parlamentul începuse procedura de finalizare a votului pentru Codurile penale, după verificarea de la Curtea Constituţională. A fost o greşeală a PSD că a crezut în unii care au spus că vor da aceste Coduri prin Ordonanţe de urgenţă ca să ajungă la final să se meargă, din câte am înţeles, cu vreo 7 – 8 articole la Bruxelles într-o mare umilinţă.Deci, în ceea ce priveşte Codurile penale şi legislaţia respectivă, Parlamentul trebuie să-şi urmeze cursul pe care îl începuse. Că se vor adopta în această sesiune, în sesiunea următoare, când se vor adopta, aceste legi trebuie să fie finalizate pentru că au deasupra lor controlul CCR. Guvernul trebuie să se ocupe serios de programul de guvernare, când are de gând să adopte ceva anunţă azi şi adoptă într-o săptămână, nu putem lăsa să se discute despre nişte teme parazite luni de zile. Aici doamna prim ministru trebuie să ia o decizie, este apanajul dumneaei”, a spus Liviu Dragnea. 

Modificările cerute de PSD ar modifica radical codurile penale în beneficiul condamnaților și inculpaților. Unul dintre marii beneficiari ar fi Liviu Dragnea, care ar putea scăpa de toate dosarele penale. Modificările Codurilor Penal și de Procedură Penală vor reduce pedepse, termene de prescripție, vor extinde perioada de contestație în anulare, vor dezincrimina anumite fapte și vor deschide calea rejudecării unor dosare.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.