Liberalii vor ocupa fieful lui Oprișan. Un festival culinar, folosit ca pretext de PSD-iști pentru a bloca manifestația PNL


Liberalii vor ocupa fieful lui Oprișan. Un festival culinar, folosit ca pretext de PSD-iști pentru a bloca manifestația PNL

Primăria Focșani, fieful baronului PSD-ist Marian Oprișan, a redactat un comunicat de presă după declarația președintelui PNL Ludovic Orban, conform căreia partidele de la putere vor să organizeze o contra-manifestație, duminică, când va avea loc și mitingul PNL. Primarul municipiului Focșani, Cristian Misăilă, susține că le este interzis liberalilor să mărșăluiască pe străzile orașului, dat fiind faptul că va avea loc și un festival culinar mediteranean.

Amintim că nu este pentru prima oară când o administrație locală PSD-istă găsește un motiv abracadabrant pentru a pune bețe în roate în privința unei manifestații organizate de liberali. Un caz aproape similiar a mai avut loc în Alexandria când PNL nu a fost lăsat să organizeze un miting în centrul orașului din cauza amplasării iepurașilor de Paște.

Cu toate acestea, liberalii au anunțat că vor fi prezenți duminică în fața sediului PNL Vrancea (Bd. Independenței, nr 8), începând cu ora 16:00. La miting vor fi prezenți majoritatea candidaților PNL la europarlamentare, în frunte cu Rareș Bogdan și Siegfried Mureșan, susținuți de președintele partidului Ludovic Orban, prim-vicepreședintele Raluca Turcan și secretarul general Robert Sighiartău.

Prezentăm comunicatul Primăriei Focșaniului:

 „PNL vrea la Focșani - „stare de nervozitate crescută și lupte de stradă”

După ce zilele trecute domnul Klaus ne împărțea în români și pesediști, iată că acum vine un alt domn, poreclit de presă Sică Mandolină, care propovăduiește apocalipsa electorală la Focșani.

Speriat probabil de faptul că se va face de râs și de această dată, șeful liberalilor vede viața în culori sumbre și anunță cu glas de bariton că ar putea exista confruntări de stradă care să se termine cu „bătălia de la Focşani".

Mai mult chiar, dând dovadă de totală necunoaștere a legii, acesta "atrage atenţia" Primarului Municipiului Focşani că o eventuală altă acțiune politică desfășurată în același timp este împotriva democraţiei. Și ca să-și justifice aberația, vine cu o minciună gogonată, cum că în societate există „o stare de nervozitate crescută", astfel fiind risc de conflicte. De fapt, acest domn este nervos că nu i s-a aprobat marșul, în condițiile în care au existat cereri similare și toți solicitanții au fost tratați în mod egal!

În plus, exact în acest week-end, în Piața Unirii din centrul orașului are loc un festival mediteranean cu fructe de mare și delicii turcești, organizarea acestuia fiind aprobată cu mult timp înainte. Presupunând că festivalul nu ar fi existat în aceste zile, trebuie totuși făcută mențiunea că nu scrie nicăieri, în nicio lege, că numai unui singur partid i se poate aproba în aceeași zi o acțiune politică sau un miting. Probabil că liberalii ar dori ca atunci când ei organizează ceva să nu se mai întâmple nimic altceva și eventual și pamântul să ia o pauză din a sa rotație în jurul soarelui. Așa ceva este însă imposibil și tocmai de aceea niciun partid nu va face duminica marș, astfel evitându-se și posibilitatea ca două sau mai multe grupuri să se întâlnească și lucrurile să degenereze.

De altfel, așa cum a văzut o țară întreagă, "o stare de nervozitate crescută" a existat numai în cazul mitingurilor organizate de cei ce pompos se declară ingrijorați de soarta democrației. În rest, românii sunt pașnici, indiferent de culoarea lor politică și știu să se respecte unii pe alții. Ceea ce nu reușiți dumneavoastră, domnilor liberali mari și mici, să înțelegeți este faptul că românii vor de la clasa politică soluții, programe și proiecte, nu gargară ieftină și nici huța cu maimuța.

Învățați, vă rog, să îi respectați pe români și nu mai instigați la ură și la violență fizică și verbală. Și la fel vă rog și pentru focșăneni. Să știți că cetățenii din Municipiul Focșani s-au săturat să tot vadă cum peneliștii din Consiliul Local sunt, fără nicio scuză și aproape de fiecare dată, împotriva proiectelor de mare interes pentru întreaga noastră comunitate. Așa ca lăsați minciunile, prostiile și scenariile cu bătăuși și lupte de stradă. Coborâți în viața reală și fiți oameni. Măcar acum!”, a publicat primarul Cristi Valentin Misăilă pe site-ul oficial al Primăriei Focșani.

Reiterăm faptul că reacția primăriei Focșani vine după comunicatul președintelui PNL, Ludovic Orban, pe care-l redăm în cele ce urmează:

„În 5 mai mărșăluim pentru democrație în fieful baronului Oprișan. PSD să nu provoace ceea ce ar putea fi bătălia de la Focșani.

Atrag atenția, primarului din Municipiul Focșani și PSD în general, că este împotriva democrației și împotriva oricărei logici și a bunului simț ceea ce vor să facă. În situația actuală, în care lumea este profund revoltată de catastrofa provocată de guvernare în toate domeniile de activitate ale societății, când nervii sunt întinși, când suntem în campanie electorală, PSD riscă să provoace bătălia de la Focșani, riscă să provoace conflicte, dispute, care pot să dea naștere la confruntări de stradă.

Nu poți să organizezi o contra manifestație, ca pe vremea minerilor, în anii 90, în condițiile în care în mod democratic și respectând legea, Partidul Național Liberal a solicitat pe data de 5 mai organizarea unui miting și al unui marș. Nu este normal ca în aceeași dată, să aprobi o cerere, care nici nu știm când a fost depusă, probabil, a fost depusă alaltăieri după informațiile pe care le avem, și să generezi o contra manifestație.

Poate oamenii aceștia nu își dau seama care este atitudinea generală a societății românești: 85% dintre români s-au săturat de guvernarea actuală și consideră că România se îndreaptă într-o direcție greșită. Există o stare de nervozitate crescută și riscă să provoace conflicte de stradă prin contra manifestația pe care o vor organiza”, a comunicat PNL.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.