Klaus Iohannis, semnal către PNL și USR-PLUS: "Pot pune baza unei colaborări care vine ca o alternativă la actuala guvernare eșuată a PSD-ului"


Klaus Iohannis, semnal către PNL și USR-PLUS: "Pot pune baza unei colaborări care vine ca o alternativă la actuala guvernare eșuată a PSD-ului"

Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat luni la Palatul Cotroceni că felicită românii pentru voturi și mobilizare, dar și faptul că solicită autorităților responsabile din Diaspora să ia măsuri, astfel încât alegătorii să poată să își exercite dreptul la vot. Totodată, Klaus Iohannis a vorbit despre faptul că ar putea exista o colaborare între PNL și Alianța USR-PLUS ca alternativă a guvernării eșuate a PSD.

Dacă adunăm voturile, atunci ne dăm seama că PNL împreună cu USR-PLUS pot pune baza unei colaborări care vine ca o alternativă la actuala guvernare eșuată a PSD-ului”, a declarat Președintele.

„Peste 6 milioane de români au spus DA la referendumul pe care l-am convocat pentru viitorul României și au dat astfel o lecție dură populismului, demagogiei și discursului anti-european si anti-justiție primovat în campanie și nu numai de PSD.

Ieri, dragii mei, a câstigat România Europeană, România democratică, România în care justiția este și trebuie să rămână independentă, România în care hoții și infractorii stau la pușcărie și nu în fruntea statului. Mobilizarea extraordinară a românilor din țară și de peste hotare a fost impresionantă.

Votul de astăzi ne arată că democrația s-a maturizat, că cetățenii înțeleg ce armă puternică este votul. Rezultatul de astăzi, votul de ieri, 26 mai. Este însă, inacceptabilă bătaia de joc a autorităților la adresa românilor din Diaspora. Românii au fost supuși unei noi umilințe din partea unor guernanți incapabili să înțeleagă că rolul lor este să fie în slujba cetățeanului, nu împotriva cetățeanului.

Eu cer autorităților responsabile ca după incidentele foarte grave din 2014 deja, care s-au repetat în mod regretabil ieri, să ia măsuri urgente, astfel încât românii din Diaspora să poată vota în condiții normale, fără a sta la cozi interminabile ore în șr, doar pentru a-și execrita un drept constituțional, dreptul al vot. 

Este de remarcat că Partidul Național Liberal a obținut un scor istoric și îi felicit pentru acest lucru. Europarlamentarele au fost câștigate de PNL. Astfel, PNL este pe cale să devină cel mai important partid politic din România

Salut și votul pentru alte partide. Este remarcabil că rezultatul obținut de Alianța USR-PLUS, care arată că în România se poate construi o alternativă serioasă, credibilă la actuala majoritate falimentară și s-a văzut foarte clar că românii cred în așa ceva și își doresc o astfel de alternativă. Dacă adunăm voturile, atunci ne dăm seama că PNL împreună cu USR-PLUS pot pune baza unei colaborări care vine ca o alternativă la actuala guvernare eșuată a PSD-ului. Iar PSD a primit cea mai aspră sancțiune pentru modul dezastruos în care guvernează și pentru atacurile permanente la adresa justiției. PSD a avut dreptate să se teamă de votul românilor, dar nu l-a putut, din fericire, împiedica, în ciuda tuturor eforturilor făcute de PSD de a boicota scrutinul de duminică. Și în acest context, m-a bucurat că și electratul PSD a înțeles că agenda anti-justiție a liderilor PSD este greștă și că a votat acest electorat la referendum. Nimeni nu este și nimeni nu trebuie să fie mai presus de lege. Acest lucru nu a fost doar acceptat, a fost înțeles de toată lumea și de aceea, votul la referendum mă bucură cu atât mai mult. Nimeni, dar nimeni nu poate folosi guvernarea în România în interes propriu și pentru asta PSD-ul a primit votul de blam. De astăzi, dragii mei, începe schimbarea în bine în România. Avem din păcare multe de reparat după dezastrul produs de PSD în doi ani și jumătate (...) dezastrul din justiție, din economie, din sănătate, din educație. Avem mult de lucru. Să ne apucăm!”, a declarat Klaus Iohannis. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.