Klaus Iohannis dorește implemetarea imediată a referendumului pe justiție în Constituție


Klaus Iohannis dorește implemetarea imediată a referendumului pe justiție în Constituție

Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat înaintea consultărilor cu partidele parlamentare, că referendumul pe justiție trebuie implementat imediat în Constituție, cu mențiunea că nu e de dorit acum o revizuire mai largă a legii fundamentale.

Kalus Iohannis a subliniat că referendumul de validare a revizuirii Constituției trebuie suprapus peste unul dintre scrutinele care urmează în perioada următoare: prezidențiale, locale sau parlamentare.

”Nu este de dorit să mergem pe o revizuire largă în această configurație. Avem un rezultat la referendum și acesta trebuie implementat acum. Dacă vrem o revizuire mai largă, acest lucru trebuie discutat ulterior și trebuie găsită o amplă majoritate parlamentară care să sprijine această amplă revizuire. În acest moment, condițiile pentru o amplă revizuire nu sunt îndeplinite”, a liderul de stat.

Întrebat când ar trebui organizat referendumul de validare a revizuirii Constituției, Klaus Iohannis a răspuns: ”Ar fi ciudat să se organizeze referendumul între alegeri. Nu e nicio problemă ca referendumul de validare să fie suprapus peste una dintre alegeri. Prezidențialele sunt primele, dar nu e obligatoriu atunci. Se poate suprapune și peste locale sau parlamentare”.

”Doresc să lucrez împreună cu o largă majoritate Parlamentară care este dornică să implementeze aceste schimbări. Cred că se poate consrtitui o majoritate pentru că partidele au înțeles importanța votului dat la referendum. Dacă nu se întâmplă imediat, cetățenii mai au la îndemână trei lecții pentru PSD: prezidențiale, locale, parlamentare”, a mai spus Klaus Iohannis.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.