Un deputat părăsește PSD și pleacă la alt partid chiar înaintea moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă


Un deputat părăsește PSD și pleacă la alt partid chiar înaintea moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă

Deputatul PSD, Mihai Valentin Popa, a anunțat Biroul Permanent al Camerei Deputaților că trece la partidul lui Victor Ponta, Pro România, după ce a mai avut aceeași tentativă în decembrie 2018, dar s-a răzgândit.

Plecarea deputatului din PSD vine după ce PNL a hotărât că va depune o moțiune de cenzură împotriva Guvernului condus de Viorica Dăncilă, iar Pro România a fost de acord și a anunțat că o va vota.

Pe lângă deputatul PSD Brașov, Mihai Valentin Popa, alți trei deputați PSD, printre care și Mihai Mohaci, au anunțat în decembrie 2018 că părăsesc PSD și se înscriu în Pro România, însă după câteva zile, cei doi parlamentari de Brașov s-au răzgândit și s-au întors în PSD.

Grupul Pro România din Camera Deputaților, intitulat Pro Europa, are acum 22 de membri, după noul transfer, fiind al patrulea grup ca mărime din forul parlamentar, peste UDMR, ALDE, PMP și minorități.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.