Avertismentul unui fost ambasador. Cine sunt țintele "fabricanților de ură" de la putere


Avertismentul unui fost ambasador. Cine sunt țintele "fabricanților de ură" de la putere

Fostul ambasador al României în Senegal, Ciprian Mihali, se revoltă la adresa actualului Guvern condus de Viorica Dăncilă spunând că Romania nu a avut „cel puţin de o sută de ani încoace, o putere care să își urască și să-și disprețuiască atât de vehement poporul”.

Ciprian Mihali subliniază că Guvernul are două ținte asupra cărora își manifestă ura și anume tinerii și românii din Diaspora pentru că aceștia „îi vor mătura cu totul din viața publică în următorii ani”.

Redăm postarea lui Ciprian Mihali:

Nu cred ca România să fi avut vreodată, cel puţin de o sută de ani încoace, o putere care să își urască și să-și disprețuiască atât de vehement poporul. Când îi auzi vorbind pe Nicolicea, Iordache, Şerban Nicolae, Carmen Dan, Rădulescu, Firea, Meleșcanu, Tăriceanu, și mulți mulți alții, până la ultimul parvenit din consiliile locale, simți cum se revarsă din mințile lor, din cuvintele și din atitudinile lor rinocerizate ura față de concetățenii lor.

Viorica Dăncilă, care nu înțelege, în naivitatea ei atât de ipocrită, de unde vine toată ura asta, ar trebui doar să-și asculte complicii de guvernare ca să-și dea seama în ce fel se fabrică zi de zi ura în laboratoarele puterii. Şi ce risc uriaș de implozie induce în societate o asemenea putere iresponsabilă și ticăloasă.

Două ținte principale au toți acești fabricanți ai urii: tinerii și diaspora. Şi au dreptate să îi urască și să se teamă de ei, pentru că tinerii din țară și românii din diaspora îi vor mătura cu totul din viața publică în următorii ani.

E de neimaginat că acești tineri și acești români își vor otrăvi cei mai frumoși ani din viață lăsându-se batjocoriți de astfel de reziduuri imorale ale unor lumi care nu vor să moară. Decât, desigur, dacă nu vor să devină asemeni lor”, a spus fostul ambasador al României în Senegal.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.