Condițiile puse de PNL pentru a susține acordul politic propus de USR-PLUS, expuse de Raluca Turcan


Condițiile puse de PNL pentru a susține acordul politic propus de USR-PLUS, expuse de Raluca Turcan

Prim-vicepreședintele PNL, Raluca Turcan, a enumerat joi o serie de condiții pentru susținerea liberalilor a acordului politic propus de USR și PLUS. Printre condițiile enumerate de Raluca Turcan se numără următoarele clarificări: să spună dacă susțin proiectul de revizuire a Constituției elaborat de liberali, să precizeze dacă sunt necondiționat pentru strângerea relațiilor cu UE și SUA și să asume obiective precise pentru guvernare în domenii precum Educație, Sănătate, investiții străine și reducere a birocrației.

CITIȚI ȘI: România Unită. USR-PLUS anunță că sunt pregătite să înlăture guvernarea PSD și să colaboreze cu alte forțe politice. Dar nu acum, ci în 2020!

Un semnal puternic poate fi dat semnând proiectul de modificare a Constituției pentru transpunerea rezultatului referendumului, așa cum a fost asumat la Cotroceni alaturi de președintele Klaus Iohannis. Săptămâna viitoare, in sesiunea extraordinara, putem depune acest proiect de lege care sa plece apoi la CCR pentru verificarea de constitutionalitate”, a precizat Raluca Turcan într-un comunicat transmis G4Media.ro.

Raluca Turcan a subliniat că un un acord politic nu trebuie să înceapă cu negocieri de funcții, ci cu o discuție despre valori și obiective comune

Eu personal aș vrea să știu dacă discutăm despre o viitoare guvernare de dreapta, necontaminată de teme false și ferită de orice temeri cu privire la ce e de făcut. O guvernare fermă, care să își asume obiective foarte precise de modernizare a sănătății, a educației, de stimulare a investițiilor străine masive, de reducere a birocrației în relația cu statul, pe lângă multele măsuri de corectare a nenorocirilor făcute de PSD și ALDE în economie și justiție”, a subliniat Turcan.

Așteptările sunt foarte mari și istoric România a depășit etapa jumătăților de măsură. Nu în ultimul rând, cred că e important să știm dacă avem aceeași înțelegere asupra relațiilor externe, în sensul în care și colegii de la USR Plus sunt necondiționat în favoarea strângerii relațiilor atât în interiorul Uniunii Europene cât și cu Statele Unite ale Americii, partenerul strategic al României”, a adăugat ea.

Raluca Turcan a mai spus că doar o guvernare clară de dreapta, orientată spre dezvoltare, creștere și modernizare poate genera resursele necesare ”după ce PSD-ul a secat țara de bani și a abramburit toate domeniile”.

Este binevenită orice dorință de coordonare politică pentru a da României o guvernare puternică începând cu 2020. Susțin de mulți ani că fragmentarea opoziției a fost cel mai mare ajutor pentru PSD și proxy-ul său ALDE. Ar merita însă să ne asigurăm că înțelegem cu toții răul imens pe care PSD și ALDE îl fac României. PSD și ALDE vor lăsa țara înglodată în datorii, cu probleme grave în toate domeniile, cu o administrație politizată, împovărată de mii de firme de partid, firme căpușă ale baronilor care parazitează bugetele publice. Țara va avea nevoie de bani după o guvernare de prăduitori”, a conchis Raluca Turcan.

Amintim că liderul PLUS, Dacian Cioloș, și liderul USR, Dan Barna, au lansat joi un apel de colaborare pentru toate forțele politice, academice și din societatea civilă pentru o colaborare care să ducă la „găsirea de soluții corecte în urma actului de guvernare eșuat al actualei majorități parlamentare și pentru pregătirea unei alternative viabile de guvernare în 2020”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.