Ludovic Orban vrea modificarea Constituției odată cu prezidențialele


Ludovic Orban vrea modificarea Constituției odată cu prezidențialele

Liderul PNL,  Ludovic Orban, a somat PSD și ALDE să susțină proiectul PNL de modificare a Constituției, proiect care pune în aplicare referendumul din 26 mai. De asemenea, Ludovic Orban amenință partidele de la Putere că dacă se opun, „se vor plasa împotriva românilor și riscă să dispară de pe scena politică”. 

Redăm postarea liderului PNL

Am elaborat proiectul de revizuire a Constituției, l-am prezentat opiniei publice, l-am înaintat partenerilor din opoziție, semnatari ai Pactului pentru Europa propus de Președinte. Luni îl vom înainta în Parlament. Somez partidele din coaliția guvernamentală să susțină proiectul nostru, pentru că altfel se vor plasa împotriva românilor și riscă să dispară de pe scena politică. Referendumul de aprobare a modificărilor constituționale ar trebui organizat odată cu primul sau cu al doilea tur al alegerilor prezidențiale”, a scris Ludovic Orban. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.