PNL solicită urgentarea dezbaterii în Senat în legătură cu proiectul de lege ce prevede desființarea Secției speciale


PNL solicită urgentarea dezbaterii în Senat în legătură cu proiectul de lege ce prevede desființarea Secției speciale

Președintele PNL, Ludovic Orban, a anunțat luni noi demersuri împotriva Secției speciale de investigare a magistraților. Concret, liderii grupurilor parlamentare ale PNL vor solicita dezbaterea proiectului de lege privind desființarea Secției speciale în cadrul unei sesiuni extraordinare, în procedură de urgență. 

Biroul executiv al PNL a mandatat liderii grupurilor parlamentare să solicite ca în sesiunea extraordinară să se dezbată în Senat, în procedură de urgenţă, proiectul de lege iniţiat de PNL privind desfiinţarea Secţiei speciale de cercetare a magistraţilor. Readuc aminte că proiectul de lege iniţiat de PNL a trecut de Camera Deputaţilor prin adoptare tacită şi se găseşte la Senat. Ca atare, am mandatat senatorii şi deputaţii PNL să militeze pentru introducerea pe ordinea de zi, în sesiunea extraordinară, şi pentru adoptarea proiectului de lege al PNL, privind desfiinţarea Secţiei speciale. Readuc aminte că în urma sesizării PNL adresată către Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei a sesizat Comisia de la Veneţia şi Comisia de la Veneţia a prezentat un punct de vedere clar privitor la desfiinţarea Secţiei speciale de anchetare a magistraţilor, punct de vedere care se regăseşte, de altfel, şi în poziţia GRECO – Grupul Statelor Anticorupţie, şi în poziţiile exprimate de-a lungul timpului de reprezentanţii Comisiei Europene”, a precizat Orban, la finalul şedinţei Biroului Executiv al PNL.

Amintim că în data de 7 mai, Camera Deputaţilor a adoptat tacit propunerea legislativă iniţiată de PNL care prevede desfiinţarea Secţiei speciale. Proiectul urmează să intre în dezbaterea Senatului. Senatul are calitate de for decizional. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.