VIDEO Viorica se visează și ea la Cotroceni: Nu vreau ca PSD să creadă că sunt un om laș. Dacă partidul îmi va cere să candidez la prezidențiale, voi accepta!


VIDEO Viorica se visează și ea la Cotroceni: Nu vreau ca PSD să creadă că sunt un om laș. Dacă partidul îmi va cere să candidez la prezidențiale, voi accepta!

Premierul României, Viorica Dăncilă a declarat joi într-un interviu DC News că va candida la prezidențiale împotriva lui Klaus Iohannis, dacă partidul îi va cere asta și e singura soluție. Ea a subliniat că nu a luat în calcul această variantă, însă nu exclude posibilitatea de a candida. 

Viorica Dăncilă a declarat joi în premieră că „dacă partidul îmi va cere să candidez la prezidențiale, voi accepta ce spune partidul. Dacă nu există o altă opțiune care să ne ducă în turul 2 și să câștigăm, nu voi da înapoi”.

Vrem să avem un candidat care să maximizeze şansa PSD. Am pornit de la 22%, cu preşedintele arestat. Nu e uşor să recuperăm într-un timp scurt. Dar eu am încredere în activul nostru, în electoratul din România că vor face o alegere bună", a declarat Viorica Dăncilă.

 „Nu am luat încă în calcul acest lucru. Am considerat că voi merge cu un candidat, iar eu ca prim ministru, președinte al Partidului Social Democrat îl voi sprijini cu toate forțele, cu tot partidul astfel încât să câștige alegerile prezidențiale. Dar nu vreau să creadă că sunt un om laș.

Dacă partidul îmi va cere acest lucru și va crede că este singura soluție atunci voi accepta ceea ce spune partidul. Dar în acest moment eu cred că este bine să avem un candidat și eu să sprijin acel candidat. Pentru noi este important să mergem cu persoana care are încrederea partidului, care va fi susținut de către toată organizațiile, care va crea acel val de încredere de care vorbim, atât din partea membrilor noștri, a simpatizanților, dar și a altor cetățeni.

Pentru că eu sper într-un scor bun. Suntem un partid organizat, suntem un partid care știm să facem campanie, știm să vorbim cu oamenii, avem ce să le spunem oamenilor pentru că am luat măsuri bune, dar în același timp, alături de noi trebuie să vină și alți oameni.

Dacă nu există altă opțiune care să ne ducă spre a merge în turul doi și spre a câștiga alegerile atunci nu voi face un pas înapoi”, a mai precizat Viorica Dăncilă la DCNews. 

Urmăriți video de la minutul 29:00:



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.