Crima din Caracal. Avocat: Polițiștii puteau să intre fără ordin de percheziție pentru a salva fata!


Crima din Caracal. Avocat: Polițiștii puteau să intre fără ordin de percheziție pentru a salva fata!

România este cutremurată de cazul celor două adolescente care ar fi fost răpite de un bărbat din Caracal, care le-ar fi ucis, și ulterior le-ar fi tranşat şi incendiat o parte din rămăşiţele trupeşti.

CITIȚI ȘI: BREAKING NEWS. Adolescenta superbă din Caracal pe care o caută o țară întreagă ar fi victima unui criminal în serie. Mai multe cadavre carbonizate au fost găsite la locuința acestuia

Potrivit surselor din cadrul anchetei, în jurul orei 4, din curte, se auzea ”Lasă-mă, că mă omori! Lasă-mă, că mă omori!”, dar polițiștii au intrat abia la ora 6 pentru că invocau că nu au mandat.

Avocatul Adrian Cuculis, contactat de publicația Adevărul, atenționează că de fapt polițiștii puteau să intervină fără mandat pentru a salva fetița care a fost auzită strigând în jurul orei 4 întrucât a fost o sesizare la 112 și este vorba despre fapte flagrante: "puteau să între în casă peste individ şi să-l oprească şi să salveze fata dar au preferat să stea în pasivitate şi să se "acopere" de hârtii". Astfel, Avocatul spune că este vorba despre neglijență în serviciu în cazul polițiștilor. 

Redăm precizările avocatului:

"Sunt absolut şocat şi uluit cum s-au pierdut 2 ore, poate şi mai mult şi poliţia a stat la uşa infractorului în timp ce copilul ăsta era omorât. Poliţia a greşit şi cred că trebuie făcută o anchetă de la un capăt la altul, începând cu poliţistul de judiciar, procurorul care trebuia să obţine autorizaţia instanţei de percheziţionare şi judecătorul de permanenţă care trebuia să emită minută.

Să va spun că poliţiştii puteau să între fără să aibă o decizie data de către Judecător? Discutăm despre fapte flagrante, puteau să între în casă peste individ şi să-l oprească şi să salveze fata dar au preferat să stea în pasivitate şi să se "acopere" de hârtii.

Poate nu cunoşteau, dar va precizez că nu se săvârşea nicio infracţiune (cum probabil s-au gândit) , dacă ar fi intrat peste individ în casă atunci când au auzit "Lasă-mă că mă omori", era evident o infracţiune flagrantă şi unde mai pui că de data recentă (4-5 luni) poliţiştii pot intra peste agresor în casă fără să aibe un ordin dat de către judecător, atenţie-atunci când viaţa victimei este pusă în pericol.

Vă dau un singur text de lege pe care dacă ar fi vrut l-ar fi putut folosi, Legea 217. Aici se arată că <<Pentru verificarea sesizărilor privind violenţa domestică şi în scopul obţinerii de probe cu privire la aspectele ce fac obiectul sesizării, poliţiştii au dreptul de a pătrunde în domiciliul sau reşedinţa oricărei persoane fizice, fără acordul acesteia, precum şi în sediul oricărei persoane juridice, fără acordul reprezentantului legal al acesteia, dacă sesizarea indică în mod expres că actele de violentă domestică au loc sau au avut loc în spaţiile respective>>.

Nu aveau de unde să ştie dacă e violentă domestică sau altceva, ei trebuiau să verifice, au fost sesizaţi la 112, este neglijenţă gravă în serviciu", a spus avocatul Adrian Cuculis.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.