Antena 3 și diversiunea securistică ”Rețeaua de la Caracal”. Profilul istericului Sorin Ovidiu Bălan, cel care a văzut droguri la PNȚ. De la generalul Dan Gheorghe la Felix Voiculescu


Antena 3 și diversiunea securistică ”Rețeaua de la Caracal”. Profilul istericului Sorin Ovidiu Bălan, cel care a văzut droguri la PNȚ. De la generalul Dan Gheorghe la Felix Voiculescu

Unul dintre cei mai spumegători, mai zgomotoși și mai revoltați angajați ai fostului turnător securistoid Dan ”Felix” Voiculescu este ”vedeta” tv Sorin Ovidiu Bălan, care, laolaltă cu celelalte goarne ale Antenei 3, se căznește de o manieră caraghioasă și paralelă cu orice deontologie, zi de zi și noapte de noapte, de mânuță cu avocatul Tonel Pop și cu unchiul Alexandru Cumpănașu, să acrediteze scenariul așa-zisei rețele care s-ar fi aflat în spatele ororilor de la Caracal, deși nu există nici măcar cea mai infimă probă care să crediteze o astfel de pistă, nici măcar una.

În schimb, există multiplele interese ale Antenei 3 și ale unor indivizi certați cu legea, cum de altfel este acest Dan ”Felix” Voiculescu, fost pușcăriaș de drept comun.

CITEȘTE și Cine este ipocritul Tonel Pop, avocatul PROXENEȚILOR, al lui Liviu Dragnea și al manelistului Adrian Minune. Dosarul ”Prostituate de lux pentru politicieni”

CITEȘTE și Complicitatea unchiului Alexandrei cu statul vinovat de moartea copilei. „De ce înjuri, Cumpănașe, milițienii și securiștii, nu-i pupai tu în cur? Pe banii aia mulți, nu căcat!”

CITEȘTE și Înregistrare AUDIO EXCLUSIVĂ: Ce manevre făceau Dan Voiculescu și generalul torționar Emil Panaite în anii '70. Securitatea și armele Centrului de Export Cotroceni

Antena 3 și personajele enumerate o țin însă langa cu ”rețeaua” româno-italiană, rostogolind conspirațiile aferente, unele de-a dreptul abracadabrante, dacă nu chiar de Spitalul 9, deși unica rețea în cazul acesta o reprezintă chiar ei (deopotrivă cu alte sinecuri ”media”, hiene ahtiate după imagine și mulți, mulți idioți utili), dar este vorba, evident, despre o rețea a dezinformării ieftine, gregare și direct interesate. Unul dintre principalele obiective ale acestei campanii de dezinformare (pe lângă audiență, imagine, câștiguri materiale, politizare ș.a.m.d.) este transformarea cazului de la Caracal într-o armă îndreptată împotriva procurorilor, fiindcă Antena 3 rămâne același vârf de lance al ofensivei împotriva Justiției.

De notat că propaganda rusească a folosit petarda ”rețelei de la Caracal” pentru a disemina un mizerabil scenariu anti-american care este paralel cu orice realitate: ne referim la campania de fake-news care a răspândit minciuna incalificabilă că ”proxeneții” lui Gheorghe Dincă (?!), deși aceștia nici măcar nu există, le-ar fi procurat prostituate minore... soldaților americani de la Deveselu (?!). Să nu uităm că incorigibilul Cumpănașu (unul dintre nașii multora dintre dezinformările stârnite pe marginea cazului ”Caracal”) a mai aruncat o goangă fără noimă pe piață, la începutul săptămânii, când a răcnit din toți bojocii că sărmana Alexandra ar fi fost victima unor traficanți de... organe - aceasta reprezentând o altă tematică kremlinologică recurentă pe care propaganda rusească a intensificat-o recent, în cazul ”Sorina”.  Să nu ignorăm nici conivențele dintre mesajele și scenariile prezentate de Antena 3 și Sputnik - de altfel, Mihai Gâdea, Mircea Badea, Răzvan Savaliuc, Bogdan Chirieac și Mugur Ciuvică sunt starurile acestei platforme de dezinformare.

De notat și că, inițial, baliverna ”rețelei din Caracal” se originează în primul dosar deschis amatoristic de DIICOT, după ce Gheorghe Dincă a sunat-o pe mama Luizei prezentându-se drept ”ginerică” și mințind odios că tânăra s-ar fi aflat la muncă, în străinătate, tocmai pentru a nu fi căutată la modul serios – ceea ce s-a și întâmplat! În lipsă de orice altă pistă, specialiștii lui pește prăjit de la DIICOT au plecat pe fenta ucigașului și au menținut tiribomba ”rețelei de la Caracal” timp de 3 luni, aceasta fiind preluată și umflată cu pompa în studiourile Antena 3, după reținerea sinistrului căpcăun, din motivele pe care deja le-am enumerat. De remarcat că, prin acest scenariu mincinos, piticii de grădină ai Antenei 3 rămân prizonierii paradigmei criminalului.

Pe de altă parte, avem de-a face cu o certitudine de netăgăduit, de care autoritățile abilitate trebuie să ia aminte și să acționeze pe măsură: România se confruntă din plin cu traficul de persoane, cu proxeneți și clanuri interlope (care, de multe ori, se află în relații intense cu baronii locali și cu polițiști cu greutate), însă nu acesta este specificul cazului ”Caracal”, unde avem de-a face cu un ”lup singuratic” - observați cum fac spume la gură Gâdea&Co când aud sintagma asta, se agită ca posedații. De altfel, dincolo de ancheta de la Caracal, atât manualele de criminalistică cât și psihiatrii, psihologii explică faptul că, într-o proporție zdrobitoare, criminalii în serie sunt prădători singuratici, psihopați narcisici și solitari, iar rarele excepții nu au legături cu traficul de persone și de organe. Pesemne că anteniștii lui Felix l-ar fi declarat și pe Ted Bundy vreun șef de clan mafiot sau vreun ”pimp” național, comandant al unei armate de complici, ”argumentând” că monstrul nu s-ar fi descurcat să comită atâtea omoruri de unul singur, și nici în atâtea state.  

Fiindcă este important de unde și de la cine vă luați informațiile, Podul.ro vă prezintă adevăratul profil ”profesional” al controversatului Sorin Ovidiu Bălan, prezentat drept ”celebrul jurnalist de investigații” la Antena 3, pornind de la lucrarea istoricului Marius Oprea, ”Moștenitorii Securității”, ediția a II-a revăzută și adăugită, Polirom, 2018.  Așa cum veți remarca în cele ce urmează, Oprea îi zugrăvește un portret cel puțin interesant lui Bălan, portret care însă nu lasă loc de dubii.

Bălan s-a jurat că a văzut droguri la PNȚ!

”Cadrele Securității și-au făcut din plin datoria față de noii patroni politici de după 1989, cu prilejul campaniilor electorale deosebit de agresive ale regimului Iliescu din 1990 și 1992, când lozinci de genul <Voi n-ați mâncat salam cu soia> și zvonuri vizând <vânzarea Ardealului> de către Rațiu, Câmpeanu, Coposu și Doina Cornea au împânzit țara. Ca să nu mai vorbim despre celebrele <droguri de la PNȚ>, pe care <ziaristul> Sorin Ovidiu Bălan, pe atunci la Tineretul liber, ulterior coleg cu securistul Dan Gheorghe la agenția de presă <Universul>, le văzuse <cu ochii lui> în zilele mineriadei din iunie 1990. Sorin Ovidiu Bălan semnează ample fotoreportaje cu <drogurile de la PNȚ> și alte dezinformări similare în Tineretul liber, în primele zile de după mineriada din iunie 1990”.

Securistul Dan Gheorghe, viitorul șef al ”doi ș-un sfert”

Pentru neofiți, vă prezentăm profilul ștabului securist Dan Gheorghe (răposat în 2011), absolvent al școlii de securitate de la Băneasa în 1969 și ofițer la Securitatea Municipiului București, ulterior transferat la UM 0620 (USLA), unde în decembrie 1989 era locțiitor al colonelului Gheorghe Ardeleanu, comandantul unității, fiind șeful Serviciului contrainformativ al USLA. În acele zile, în calitate de șef al dispozitivului de apărare a Aeroportului Internațional Otopeni, a permis unui număr de circa 50 de ofițeri de Securitate să dispară în străinătate cu acte false. La înființarea Serviciului Român de Informații, în martie 1990, Virgil Măgureanu l-a recuperat și l-a numit adjunct al șefului Brigăzii Antiteroriste din SRI. Din aici, Dan Gheorghe și-a continuat cariera în SIE, de unde în 1993 a făcut un salt spectaculos, fiind avansat la gradul de general-maior și numit la comanda UM 0215 (denumită argotic ”doi ș-un sfert”), Serviciul secret al Ministerului de Interne, trecând în tabăra lui Gelu Voican Voiculescu. După alegerile din 2000, a făcut parte din valul de securiști reactivați de Ion Iliescu.

Un manual de dezinformare aplicată

”<Primul care a spus că sunt droguri (n. red. – în sediul PNȚ) a fost crainicul Melinescu de la televiziune, care ne și îndemnase să spargem ușa de la subsol, că avea el înformații că acolo ar exista ceva necurat>, a relatat ulterior unul dintre minerii care au distrus sediul PNȚ, prilej cu care a apărut și el la știrile televizate. Nu numai Melinescu, ulterior plecat pentru mulți ani corespondent al TVR în Statele Unite, sau Sorin Ovidiu Bălan, despre care am amintit deja, au participat la asemenea diversiuni. Exemplele de <interacțiune> între cei care construiseră acel scenariu, cei care îl difuzau și cei care, manipulați fiind, l-au pus în practică ar face în sine subiectul unei cărți – un manual de dezinformare aplicată”, explică Marius Oprea.

Rețeaua de la ”agenția” Universul. Dan Gheorghe, Bălan și Ghezea

Despre securistul Dan Gheorghe și relațiile acestuia cu Sorin Ovidiu Bălan, relații reciproc interesate, istoricul mai scrie: ”Schimbarea puterii politice în 1996 a dus la destituirea generalului Dan Gheorghe din fruntea UM 0215; în martie 1997 a fost transferat ca șef al Direcției Generale a Poliției de Frontieră. Din acest post, a solicitat trecerea în rezervă pe motive de boală. O perioadă a fost consilier al agenției de presă Universul, care se ocupa de <investigații jurnalistice>, în fapt de culegerea de informații pentru PDSR, sub paravanul oferit de jurnalistul Sorin Ovidiu Bălan. În cadrul agenției de presă activau la acea vreme Sorin Ovidiu Bălan (ulterior director la cotidianul Gardianul) și Mihai Ghezea, ajuns și el directorul cotidianului Atac, sponsorizat de gruparea Talpeș-Tender-Iacobov”.

Fiul, mama și 1 milion de coco

Dacă asta-i situația în ceea ce privește istoria recentă, să nu uităm nici că familia lui Sorin Ovidiu Bălan s-a pricopsit, în 2013, și cu niște serioase probleme penale – fiul său (Alexandru Ion Bălan) a fost trimis în judecată pentru evaziune fiscală, el fiind acuzat de procurorii Tribunalului Bucureşti că ar fi prejudiciat statul cu aproximativ un milion de euro, prin neplătirea contribuţiilor pentru 1.105 angajaţi. Alături de Alexandru Ion Bălan, în acelaşi dosar au fost trimise în judecată mama acestuia, Eufrosina Bălan, şi Madălina Gabriela Bălan – mai multe detalii AICI și AICI.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.