Klaus Iohannis ia la țintă instituțiile pentru felul în care s-au comportat cu familia Luizei: "Potențialii infractori sunt tratați cu blândețe, cu mănuși, iar victimele sunt tratate cu duritate"


Klaus Iohannis ia la țintă instituțiile pentru felul în care s-au comportat cu familia Luizei: "Potențialii infractori sunt tratați cu blândețe, cu mănuși, iar victimele sunt tratate cu duritate"

Monica Georgeta Melencu, mama Luizei, fata de 18 ani dispărută în luna aprilie la Caracal, a spus că a fost “forţată” şi “umilită” de un comisar de poliţie atunci când i s-au prelevat probe biologice în vederea unei noi expertize ADN.

„Am fost umiliţi, am fost forţată pur şi simplu. M-am răzgândit, nu am vrut să dau acest test. Nu îmi plac regulile care s-au pus aici. Nu s-a lăsat să ne explice despre ce este vorba. Comisarul a luat foc şi, pur şi simplu, m-a ameninţat”, a spus Monica Melencu, la ieşirea din sediul IGPR.

Astfel, mama Luizei s-a întâlnit luni cu procurorul general interimar Bogdan Licu şi a anunţat că a depus o plângere penală la Parchetul General. Bunicul Luizei a explicat că au depus o plângere la Parchetul General, însă avocatul familiei, Tonel Pop, a refuzat să spună împotriva cui a fost depusă această plângere.

În acest context, președintele Klaus Iohannis a susținut o declarație de presă în care a condamnat felul în care a fost tratată familia Luizei Melencu de instituțiile statului, în timp ce "potențialii infractori sunt tratați cu blândețe, cu mănuși".

CITIȚI ȘI: Klaus Iohannis îi cere demisia lui Felix Bănilă din fruntea DIICOT și reiterează pericolul reprezentat de PSD pentru siguranța cetățenilor

"Ce s-a întâmplat în ultimile zile cu una dintre familiile victimelor de la Caracal este un exemplu de "așa nu!". Este extrem de grav că cei care conduc instituțiile statului român girează astfel de comportamente prin care potențialii infractori sunt tratați cu blândețe, cu mănuși, iar victimele sunt tratate cu duritate și cu agresivitate. Această situație este generată în primul rând, trebuie să fie foarte clar, de eșecul guvernării incompetente din ultimii ani", a declarat Klaus Iohannis.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.